Ως επιτακτική ανάγκη για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση, χαρακτήρισε την προώθηση των επενδύσεων, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στη διάρκεια της ομιλίας του κατά την αποψινή εσπερίδα που διοργάνωσε το Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου με θέμα «Επενδύσεις: Μοχλός για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας».

Ταυτόχρονα με την προώθηση των επενδύσεων- τόνισε- ως αντίβαρα στην Ελληνική κρίση, μπορούν να λειτουργήσουν η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και η δημιουργία ενός «φιλικού» επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ο κ. Αρναουτάκης τοποθέτησε στο κάδρο του ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος την Κρήτη, επισημαίνοντας: «Η αξιοποίηση και ενίσχυση των στρατηγικών αναπτυξιακών πλεονεκτημάτων του νησιού στον τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα, στον πολιτισμό, στο περιβάλλον, στην έρευνα και τεχνολογία αποτελεί τη βάση της βιώσιμης ανάπτυξης για την Κρήτη του μέλλοντος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόκληση για την Ελλάδα είναι να αναζητήσει ένα συνδυασμό τοπικών και διεθνών επενδύσεων, καθώς οι επιχειρηματίες στη χώρα έχουν γνώση των συνθηκών που επικρατούν, ενώ οι διεθνείς επενδυτές μπορούν να δώσουν τα απαραίτητα για την επιτυχία της επένδυσης κεφάλαια, διεθνές κύρος και τεχνογνωσία.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρθηκε στη δυναμική του τουρισμού και στις προοπτικές των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα του νησιού, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για τους πυλώνες της τοπικής οικονομίας, που ωστόσο χρειάζονται περαιτέρω βελτίωση και εξειδίκευση για ν’ ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό που πλέον είναι μεγάλος.

«Σε κάθε περίπτωση, άμεσα χρειάζεται ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την ανάπτυξη βιώσιμου και ανταγωνιστικού πρωτογενούς τομέα. Είναι βασική παράμετρος για το ξεπέρασμα της κρίσης και την αναθέρμανση της εθνικής μας οικονομίας, που είναι στόχος και εθνικό προαπαιτούμενο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης, επικαλούμενος τον στρατηγικό σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Κρήτης, το οποίο θα εξελίσσεται σταδιακά στο επόμενο διάστημα.

Ο κ. Αρναουτάκης αναφερόμενος στην καινοτομία, επεσήμανε ότι η επένδυση στο συγκεκριμένο τομέα είναι μια μακροχρόνια στρατηγική «η οποία δεν μπορεί να φέρει άμεσα αποτελέσματα, αλλά μπορεί να δημιουργήσει θετικό επιχειρηματικό και επενδυτικό κλίμα και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Στην Περιφέρεια Κρήτης- κατέληξε- έχουμε θέσει ψηλά στην ατζέντα μας την προσέλκυση νέων επενδύσεων ως μοχλό για την ανάπτυξη της Κρητικής οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook