Η αντιεγκληματική πολιτική στην Κρήτη, βρίσκεται στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιείται στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων, στο γραφείο του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης κ.Μανώλη Παραβολιδάκη, με την συμμετοχή όλων των Αστυνομικών Διευθυντών που είναι επικεφαλείς των Διευθύνσεων της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην σύσκεψη – πέραν του απολογισμού της έως τώρα πορείας – εξετάζονται και οι δράσεις που θα αναπτυχθούν στην συνέχεια για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας.

Και αυτό με δεδομένο την έξαρση που αναμένεται στο επόμενο χρονικό διάστημα (όπως διαφάνει και απο τις δύο ληστείες τραπεζών χθες και σήμερα στα Ανώγεια) λόγω των γιορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, αλλά και λόγω της αυξανόμενης οικονομικής κρίσης.

Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν κάνουν λόγο για ραγδαία αύξηση της παραβατικότητας απο τμήματα του πληθυσμού που βρίσκονται σε απόλυτη ανέχεια, αλλά και για αύξηση της εγκληματικότητας στον βαθμό που της αναλογεί.

Με αυτά τα δεδομένα, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, ίσως κριθεί αναγκαίος ένας επανασχεδιασμός της αντιεγκληματικής πολιτικής στην Κρήτη στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης αστυνόμευσης πιθανών \”στόχων\”.

Πάντως στην διάρκεια της σύσκεψης αναμένεται να συζητηθούν και τα μέτρα που θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες εν όψει των διαδηλώσεων που αναμένονται στις 6 Δεκεμβρίου με αφορμή την επέτειο απο την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου απο τον ειδικό φρουρό Επαμ.Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρίου 2008.

(φωτό απο την αντίστοιχη σύσκεψη που έγινε το καλοκαίρι)

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook