Τελευταία ενημέρωση 12:20

Η δίκη ενός 25χρονου που κατηγορείται πως δολοφόνησε την 85χρονη γιαγιά του πριν απο έναν χρόνο στον Πόρο Ηρακλείου, ξεκίνησε το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Στο εδώλιο κάθεται ο 25χρονος εγγονός της 85χρονης Μαρίας Λεφάκη, ο οποίος κατηγορείται πως στις 20 Δεκεμβρίου 2011, ενώ ήταν φοιτητής του ΤΕΙ, στην κυριολεξία, έσφαξε την γιαγιά του χτυπώντας την 15 φορές με δύο διαφορετικά κουζινομάχαιρα, ενώ ήταν στο κρεββάτι της.

Μάλιστα, αμέσως μετά και προκειμένου να παραπλανήσει τις αρχές, έβαλε φωτιά στο κρεββάτι της.

Όμως κατα την προανάκριση απο τους αστυνομικούς, ο 25χρονος ομολόγησε το έγκλημα επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα. Επιπλέον στους αστυνομικούς είχε πει ότι τη σκότωσε γιατί του έκανε μάγια και τον καταριόταν, επειδή είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

Όμως – με δεδομένο το ότι είχε απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ. για υποθέσεις ναρκωτικών – οι αστυνομικοί θεώρησαν ως το πλέον πιθανό να σκότωσε την άτυχη γυναίκα επειδή δεν του έδινε χρήματα για να αγοράσει ναρκωτικά.

Οι καταθέσεις των γονιών του

Κλαίγοντας η μητέρα του 25χρονου και κόρη της δολοφονημένης, είπε στους δικαστές πως μέχρι πριν απο έναν μήνα απο το έγκλημα, δεν είχαν καταλάβει πως ο γιός τους έκανε χρήση χασίς.
Τον περιέγραψε ως ένα καλό παιδί που δεν δημιουργούσε προβλήματα. Όμως τον Νοέμβριο του 2011 έγινε κάτι που τους προβλημάτισε.

Συγκεκριμένα, ο 25χρονος ξεκρέμασε απο τοίχο του σπιτιού έναν πίνακα που υπήρχε για πολλά χρόνια και απεικόνιζε ένα παγώνι. Όταν η μητέρα του τον ξανακρέμασε, αυτός τον πήρε και τον πήγε σε οικοδομή δίπλα στο σπίτι της γιαγιάς του όπου και τον έκαψε λέγοντας πως η γιαγιά του είναι κακιά.

Τότε απευθύνθηκαν σε ψυχίατρο καθώς ο 25χρονος είχε κλειστεί στον εαυτό του, ενώ κατηγορούσε την γιαγιά του πως του έκανε μάγια. Επιπλέον η μητέρα του είπε, ότι δεν ήθελε την γιαγιά του γιατί είχε πάθει άνοια και τον αποκαλούσε με το όνομα του χαμένου της γιού.

Και ο πατέρας του, είπε στους δικαστές πως ο προβληματισμός τους με την συμπεριφορά του γιού τους ξεκίνησε μετά το περιστατικό με το κάδρο, αλλά σε αυτόν δεν είχε πει κάτι για την γιαγιά του. Μόνο μετά την σύλληψή του, όταν ο πατέρας πήγε να τον δει και τον ρώτησε γιατί το έκανε, ο 25χρονος του είπε πως η γιαγιά είχε κάνει μάγια σε όλη την οικογένεια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook