Την αποχώρησή του απο την παράταξη της αντιπολίτευσης στον Δήμο Αποκορώνου, ΕΜΑΑΚ, ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος Παντελής Καπαρουδάκης.

Η επιστολή του προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και στον επικεφαλής της παράταξης, είναι η εξής:

\”Κατόπιν ώριμης σκέψης αποφάσισα να ανεξαρτητοποιηθώ από την Δημοτική Ομάδα της ΕΜΑΑΚ του κ. Κουκιανάκη για τους παρακάτω λόγους:

Όπως έχω τονίσει και δημόσια, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και κατ\’ ιδίαν στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, είμαι κάθετα αντίθετος με τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα της καταλληλότητας η μη των νερών του Αποκόρωνα.

Κατά την δική μου άποψη το θέμα της διαχείρισης των υδατικών μας πόρων είναι πάντα υψίστης σημασίας, αλλά στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία είναι θέμα ΕΘΝΙΚΟ!

Όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά γνωρίζουμε, η έστω οφείλουμε να γνωρίζουμε, ότι το μεγαλύτερο πλήγμα που θα δεχτεί η χώρα μας και κατά συνέπεια ο λαός μας, είναι η \”αρπαγή\” των νερών μας από τους διεθνείς \”τοκογλύφους\” που ήδη λυμαίνονται την πατρίδα μας.

Πολύ σύντομα θα κληθούμε να επιλέξουμε τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε.

Αυτόν της αντίστασης όπως προτάσσει η ιστορία μας και οι θυσίες των προγόνων μας, η αυτόν της υποταγής και του ραγιαδισμού που θα καταδικάσει στην εξαθλίωση και την καταφρόνια όχι μόνον εμάς αλλά και τα δισέγγονα μας.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες – που είναι πολύ κοντά μας – είναι ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ να είμαστε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι προκειμένου η αντίσταση μας να είναι αποτελεσματική.

Οι επιθέσεις που δέχεται και θα δεχτεί στο εγγύς μέλλον η Ελληνική κοινωνία είναι πολύπλευρες και σκληρές, που δεν αφήνουν περιθώρια ούτε για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ούτε για προσωπικές έριδες και αντιπαραθέσεις αλλά μόνο σύμπνοια και κάλεσμα από όλους, προς όλους, για κοινό απελευθερωτικό αγώνα.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η υπόθεση του νερού να χρησιμοποιείται για αντιπολιτευτικούς σκοπούς!

Αυτή η καταιγιστική ανταλλαγή δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο μεταξύ της αντιπολίτευσης και της δημοτικής αρχής, με ανακυκλούμενα τα ίδια και τα ίδια θέματα, κάθε άλλο παρά καλό κάνουν σε αυτό το τόσο ευαίσθητο ζήτημα.

Το μοναδικό αποτέλεσμα που φέρνουν είναι η σύγχυση και ο αδικαιολόγητος πανικός στους πολίτες ούτως ώστε, όταν θα κληθούν να αγωνιστούν κατά της επερχόμενης ιδιωτικοποίησης (αρπαγής) των νερών μας από την «συμμορία» των πολυεθνικών, θα είναι ευάλωτοι σε προπαγανδιστικά, διχαστικά μηνύματα από τους διάφορους «παπαγάλους» του συστήματος…
Εάν πράγματι υπάρχει βούληση και από τις δύο πλευρές να βελτιώσουμε την ποιότητα του νερού και να προστατεύσουμε την υγεία των δημοτών μας, δεν θα το κατορθώσουμε με εκατέρωθεν δημοσιεύματα ούτε με κραυγές, αλλά με το να εργασθούμε από κοινού με σύμπνοια και πραγματικό ενδιαφέρον για τον σκοπό αυτό.

Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν θα παραλείψω να καταδικάσω αμέλεια η παραλείψεις από την δημοτική αρχή, αλλά ούτε και να μηδενίσω την προσπάθεια που καταβάλει για την επίτευξη της βελτίωσης των νερών του Αποκόρωνα, που ομολογουμένως δεν είχαν τύχει την δέουσα φροντίδα κατά τα παρελθόντα έτη.

Η απόφαση μου να ανεξαρτητοποιηθώ από τον συνδυασμό της ΕΜΑΑΚ είναι προϊόν απογοήτευσης μου, λόγω του ότι ενώ κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να σταματήσει αυτή η κατ’ εμέ ανούσια και άνευ προσδοκώμενου θετικού αποτελέσματος δια του τύπου αντιπαράθεση, αυτό δεν κατέστη δυνατόν… και ενώ με δική μου διαμεσολάβηση εδόθη εκατέρωθεν υπόσχεση ότι το θέμα θεωρείται λήξαν και όλοι μαζί θα εργαστούμε σιωπηλά με γνώμονα τον συμφέρον του τόπου μας, η συμφωνία αυτή δεν παρέμεινε σεβαστή από την αντιπολίτευση κατ’ αρχάς και την δημοτική αρχή να ακολουθεί στην ίδια αυτή απαράδεκτη κατ’ εμέ διαδικασία με την ανταλλαγή δημοσιευμάτων με εκατέρωθεν προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Η διαδικασία αυτή από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης δεν με εκφράζει και για τον λόγο αυτό με την παρούσα δηλώνω ότι παύω να ανήκω σε αυτήν, αλλά παραμένω ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αποκορώνου.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συνυποψηφίους μου στην ΕΜΑΑΚ εκλεγμένους και μη για την άψογη συνεργασία μας.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και τον επικεφαλής τον κ Κουκιανάκη που με τίμησε συμπεριλαμβάνοντας με στο ψηφοδέλτιο του με αποτέλεσμα να εκλεγώ πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αποκορώνου …και να δηλώσω ότι εκτιμώ βαθύτατα την αγωνιστικότητα την ανιδιοτέλεια και την εργατικότητα που τον διακρίνει.

Δηλώνω επίσης ότι και πάλι θα έχετε την στήριξη μου σε όποιες αποφάσεις συνάδουν με τις αρχές μου, προκειμένου να ασκηθεί υγιής αντιπολίτευση, όπως επίσης θα συνεργαστώ και θα στηρίξω το έργο της Δημοτικής Αρχής εφόσον κατά την κρίση μου κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

Βρύσες Αποκορώνου 3/12/2012
Με εκτίμηση
Παντελής Καπαρουδάκης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αποκορώνου\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook