\”Ηλεκτρο\”-Σοκ έπαθε ένας Χανιώτης ξενοδόχος, όταν δικαστικός κλητήρας του επέδωσε ένα κατασχετήριο από τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Διαβάζοντας τις πρώτες γραμμές του δικαστικού εγγράφου που έκαναν λόγο για κατάσχεση περιουσίας συνολικού ύψους 23.000.000 ευρώ, άρχισε να ζαλίζεται και μέχρι να διαπιστώσει πως πρόκειται για ένα απίστευτο γραφειοκρατικό λάθος, κινδύνεψε να βρεθεί στο νοσοκομείο.

Το απίθανο αυτό περιστατικό που αποκαλύπτει σήμερα το Flashnews.gr αφορά στην δικαστική διαμάχη μεταξύ του ΑΔΜΗΕ και λεγόμενων ως εναλλακτικών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται από το κατασχετήριο έγγραφο, ο ΑΔΜΗΕ κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα κατά δύο εταιρειών και διετάχθη η κατάσχεση περιουσιακών τους στοιχείων έως 23 εκατομ ευρώ.

Έτσι ο ΑΔΜΗΕ, προκειμένου να εισπράξει αυτά τα χρήματα,φαίνεται πως έστειλε σε όλους τους πελάτες των εν λόγω εταιρειών κατασχετήρια έγγραφα με τα οποία τους γνωστοποιεί ότι θα κατάσχει τις χρηματικές οφειλές τους προς τις συγκεκριμένες εταιρείες.

\"\"

Δηλαδή τους ζητά να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς στις εταιρείες παροχής ρεύματος.

Όμως , η νομικίστικη και δυσνόητη για τους μη γνωρίζοντες συγγραφή του κατασχετήριου, με την αναφορά πολλών εκατομμυρίων παρα λίγο να προκαλέσει καρδιακό επεισόδιο στον Χανιώτη επιχειρηματία.

Και το κυριότερο είναι πως ο άνθρωπος δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί του έστειλαν το κατασχετήριο αφού στην Κρήτη δεν δραστηριοποιείται κανείς εναλλακτικός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας και ειδικά οι εν λόγω εταιρείες.

Μάλιστα όταν πήρε τηλέφωνο την δικηγορική εταιρεία των Αθηνών που έχει αναλάβει το θέμα για λογαριασμό του ΑΔΜΗΕ και ρώτησε που βρήκαν τα στοιχεία του, η απάντηση ήταν : «Από μία λίστα».

Δηλαδή κάποιοι έβαλαν το όνομά του και την διεύθυνσή του στην Κρήτη, στο πελατολόγιο των εταιρειών και στους παραλήπτες του κατασχετήριου, παρά του ότι οι εταιρείες αυτές δεν παρέχουν υπηρεσίες στο νησί.

Και μπορεί ο επιχειρηματίας να γλίτωσε το καρδιακό επεισόδιο, αλλά δεν γλίτωσε την ταλαιπωρία, καθώς πρόκειται για δικαστικό έγγραφο που επιδόθηκε νόμιμα και έτσι πρέπει να πάει στο Ειρηνοδικείο να καταθέσει δήλωση ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με τις επίμαχες εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Και όλα αυτά για ένα γραφειοκρατικό λάθος που θα μπορούσε να αποφευχθεί με μια ματιά στην ιστοσελίδα των εταιρειών όπου αναγράφεται ξεκάθαρα πως δεν παρέχουν υπηρεσίες στην Κρήτη.

\"\"
\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook