«Θέλεις να μάθεις το μυστικό της επιτυχίας μου; Φοράω πάντα καφέ μάσκαρα» υποστήριζε η ηθοποιός Μπέτι Ντέιβις. Κερδίστε κι εσείς τις εντυπώσεις, μαθαίνοντας τους μύθους και τις αλήθειες γύρω από τη μάσκαρα.

Μύθος: Οι ξανθές είναι προτιμότερο να φοράνε καφέ μάσκαρα παρά μαύρη.

Αλήθεια: Κάθε γυναίκα μπορεί να φορέσει μαύρη μάσκαρα, ιδιαίτερα οι ξανθές. Δίνει έμφαση στο σχήμα του ματιού και καθορίζει ακριβώς το μήκος των βλεφαρίδων, κάνοντάς τις εντυπωσιακές. Αυτό δεν το πετυχαίνετε με την ίδια ευκολία με καφέ μάσκαρα, ιδιαίτερα αν έχετε ανοιχτόχρωμες βλεφαρίδες.

Μύθος: Δεν πρέπει να απλώνετε ποτέ μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες.

Αλήθεια: Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Είναι το απόλυτο τελείωμα σε ένα smoky eyes look. Προσοχή όμως, μην επιβαρύνετε τα μάτια σας με… τόνους μάσκαρα, που θα κολλήσει και θα επιβαρύνει τις βλεφαρίδες.

Μύθος: Το ειδικό ψαλίδι για τα μάτια κάνει τις βλεφαρίδες να σπάνε και να πέφτουν.

Αλήθεια: Εάν το χρησιμοποιείτε σωστά, δεν θα έχετε πρόβλημα. Το μυστικό είναι να το ζεσταίνετε ελαφρά και να το εφαρμόζετε σε καθαρές βλεφαρίδες, πριν τις βάψετε. Διαφορετικά η μάσκαρα θα κολλήσει και μόλις το τραβήξετε θα παρασύρει και μερικές βλεφαρίδες.

Μύθος: Η ιδανική επιλογή είναι μια μάσκαρα που δίνει μήκος, όγκο και καμπυλότητα μαζί.

Αλήθεια: Καλύτερα να χρησιμοποιείτε κάθε φορά μια μάσκαρα με ένα στόχο, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες σας. Οι συνθέσεις τους, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που η τεχνολογία έχει προχωρήσει, έχουν ένα συγκεκριμένο σκοπό (π.χ. να χαρίσουν όγκο).

Ο λόγος; Ο συνδυασμός πολλών δραστικών συστατικών για τη δημιουργία ενός προϊόντος «τρία σε ένα» θα το επιβάρυνε υποβαθμίζοντας την ποιότητά του.

Μάλιστα, οι μακιγιέρ συχνά συνδυάζουν διαφορετικές μάσκαρα για να δημιουργήσουν πλούσιες και μακριές βλεφαρίδες.

Μύθος: Κάθε φορά που θέλετε να κάνετε μακιγιάζ, καλό είναι να τρίβετε το βουρτσάκι στην άκρη της συσκευασίας ώστε να αφαιρείτε την πλεονάζουσα ποσότητα.

Αλήθεια: Με αυτό τον τρόπο συγκεντρώνεται υπερβολική ποσότητα μάσκαρα στην άκρη της συσκευασίας, που στεγνώνει γρήγορα από την επαφή της με τον αέρα.

Έτσι, αργότερα, όταν θα χρησιμοποιείτε το προϊόν, θα κολλάνε στις βλεφαρίδες σας και πολλά μικρά, ξερά κομματάκια.

Ο καλύτερος τρόπος να καθαρίζετε το βουρτσάκι ή να αφαιρείτε την πλεονάζουσα ποσότητα από το προϊόν είναι να το τρίβετε, είτε σε ένα καθαρό ύφασμα, είτε σε ένα χαρτομάντιλο.

myself.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook