\”Βρισκόμαστε αρχές Δεκέμβρη και σε αρκετά σχολεία του νομού Χανίων υπάρχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό (πάνω από 70 κενά) με αποτέλεσμα οι μαθητές να μη διδάσκονται όλα τα μαθήματα και οι χαμένες διδακτικές ώρες να ανέρχονται σε χιλιάδες (περίπου 2000 υπολογίζονται τα κενά πανελλαδικά).

Βέβαια στην έναρξη του σχολικού έτους χορτάσαμε από διαβεβαιώσεις αρμοδίων για έγκαιρη κάλυψη όλων των κενών!!!

Από την άλλη το Υπουργείο Παιδείας ενημερώνει τους μαθητές για την πρόθεσή του να ξεκινήσει μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας (χωρίς βέβαια προηγουμένως να διδάσκονται όλα τα μαθήματα στο κανονικό πρόγραμμα!) και ενεργοποιεί εγκύκλιο για αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών από τις καταλήψεις των μαθητών (για κανέναν άλλο λόγο δε χάθηκε διδακτική ώρα στα σχολεία!). Ο εμπαιγμός και η υποκρισία σε όλο τους το μεγαλείο!!!

Από την άλλη παραμένει ασφυκτικό το πρόβλημα της σχολικής στέγης, κυρίως στο δήμο Χανίων: 3ο/4ο Γυμνάσιο (διπλοβάρδια), Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών, Γυμνάσιο Ν. Κυδωνίας, σχολικό συγκρότημα Δαιδάλου (στέγαση 3 σχολείων). Η αντιμετώπιση του προβλήματος, στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, παραπέμπεται κάπου στο μέλλον (ίσως, όταν η χώρα βγει ξανά στις αγορές!!!). Ο νομός Χανίων θα μπορούσε με αξιώσεις να διεκδικήσει τον τίτλο του «πρωταθλητή» στις αίθουσες προκάτ σε σχολικές μονάδες (σύντομα περιμένουμε να εμφανιστούν και άλλες π.χ στο Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών).

Στην Ελλάδα του 2012, τον καιρό του Μνημονίου, και η παιδεία τίθεται σε διαθεσιμότητα. Όλα στο βωμό των αριθμών! Προέχει να ικανοποιηθούν δημοσιονομικά μεγέθη!
Θέλουμε σχολεία με εκπαιδευτικούς για να μορφωθούν τα παιδιά μας!!!

Φτάνει πια!!! Να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας!!! Πρώτα οι ανάγκες της κοινωνίας!!! Πάνω από όλα οι αξίες, τα κοινωνικά αγαθά!!!
Εκπαιδευτικοί και γονείς, αγωνιούμε και αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε και απαιτούμε το δικαίωμα για μόρφωση, αξιοπρέπεια, ζωή. Για να μπορούμε εμείς, και κυρίως τα παιδιά μας, να ονειρευόμαστε και να πραγματοποιούμε τα όνειρά μας σε μια ευνομούμενη, δημοκρατική και ανθρώπινη κοινωνία πολιτών.

Και για να παραφράσουμε μια ρήση του Β. Ουγκώ: «Όπου κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μια φυλακή»\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook