«Θα μπορούσα να χαλαρώσω και να πω ότι το ευρώ έχει σωθεί. Όμως είμαι πολύ επιφυλακτική να πω ότι το χειρότερο της κρίσης έχει περάσει», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του κόμματός της, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU).

Η καγκελάριος υπογράμμισε πάντως ότι η κυβέρνησή της είναι η καλύτερη που έχει γνωρίσει η Γερμανία μετά την επανένωση.  «Η κυβέρνηση είναι η καλύτερη ομοσπονδιακή κυβέρνηση μετά την Επανένωση», επανέλαβε πολλές φορές η πρόεδρος της CDU η οποία πρόκειται να επανεκλεγεί το απόγευμα για έβδομη φορά επικεφαλής του κόμματος και να ξεκινήσει την εκστρατεία της για να κερδίσει σε δέκα μήνες μια τρίτη θητεία στην καγκελαρία.

«Οδηγήσαμε τη Γερμανία να βγει από την κρίση ισχυρότερη απ' ό,τι μπήκε σ' αυτή», τόνισε.

 Στη συνέχεια απαρίθμησε τα θετικά, κατά την άποψή της, σημεία του απολογισμού της: κυρίως ότι ο αριθμός των θέσεων εργασίας και οι δαπάνες για την έρευνα και την παιδεία βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο και ότι έχει αποφασιστεί η έξοδος από την πυρηνική ενέργεια.

 «Ενώ άλλες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται σε ύφεση, εμείς είμαστε ο κινητήρας της ανάπτυξης στην Ευρώπη"=», τόνισε πιστώνοντας στην κυβέρνησή της την επιτυχία αυτή.

 «Όλα αυτά δεν έπεσαν από τον ουρανό... πρέπει να είμαστε υπερήφανοι» για τη δράση της κυβέρνησης, δήλωσε.

  «Αυτό που καταφέραμε αναζητεί το αντίστοιχό του», δήλωσε επιμένοντας στις πολλές προκλήσεις που υπάρχουν στο μέλλον: χρηματοπιστωτική κρίση, πολιτική αστάθεια στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, κλιματική αλλαγή, ανάπτυξη νέων τεχνολογιών της πληροφόρησης.

 «Πρέπει να ανταποκριθούμε σ' όλες αυτές τις προκλήσεις ταυτόχρονα. Η CDU οδηγεί τη χώρα μας με ασφάλεια στη θάλασσα αυτή», υπογράμμισε ακόμη.

 

protothema.gr