Με τα επίπεδα της ανεργία να έχουν εκτοξευτεί στα ύψη και στη Βρετανία, πολλές είναι οι φοιτήτριες αποφασίζουν να πουλήσουν το κορμί τους και να στραφούν στην παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών, προκειμένου να πληρώσουν τα ακριβά δίδακτρα των σχολών τους.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, ο αριθμός των φοιτητριών-ιερόδουλων έχει  διπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο. Συγκεκριμένα, το 6% στρέφεται στην πορνεία, τη συνοδεία και το στριπτίζ για να μπορέσουν αν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Ο Ρον Ρόμπερτς, ψυχολόγος του Πανεπιστημίου Κίνγκστον του Λονδίνου και επικεφαλής της σχετικής έρευνας, υποστηρίζει πως από χρήματα που δέχονται ετησίως τα βρετανικά πανεπιστήμια ως δίδακτρα από φοιτήτριες, ένα ποσό μεταξύ 740 χιλιάδων έως 3.7 εκατ. ευρώ προέρχεται από τις παραπάνω «εργασίες».

«Οι φοιτήτριες, που είναι ένας τομέας που είναι οικονομικά ευάλωτος, γίνονται ολοένα και μεγαλύτερος στόχος εκμετάλλευσης από ανθρώπους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια», αναφέρει.

Σύμφωνα μάλιστα με ένα σοκαριστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Independent», επιχειρηματίες  χρηματοδοτούν με χιλιάδες στερλίνες τις σπουδές νεαρών φοιτητριών, με αντάλλαγμα σεξουαλικές υπηρεσίες.

Μάλιστα η ιστοσελίδα  sponsorAscholar.co.uk («Χορηγήστε ένα Φοιτητή») διαφημίζει ότι διαμεσολάβησε ώστε 1.400 κοπέλες ηλικίας 17-24 ετών να εξασφαλίσουν τα δίδακτρα τους από εύπορους επιχειρηματίες  που ζητούσαν «περιπέτειες με διακριτικότητα».

Οι άνθρωποι αυτοί πληρώνουν απευθείας τα δίδακτρα ως χορηγοί και μάλιστα απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές.

Σε μια «μυστική αποστολή» μια δημοσιογράφος της εφημερίδας προσποιήθηκε τη φοιτήτρια και κατάφερε να συναντηθεί με τους «χρηματοδότες» των κοριτσιών και να μάθει περισσότερα για το «σκοτεινό» αυτό σύστημα.

Την ίδια ώρα, μια κοπέλα η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της είπε στην εφημερίδα ότι εκείνη χρεώνει περίπου 700 λίρες για τρεις ώρες στις οποίες συμπεριλαμβάνεται δείπνο και μια «επίσκεψη» σε δωμάτιο ξενοδοχείου και όπως λέει η ίδια ήταν απλά επιλογή της…

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook