Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην Τρίπολη του Λιβάνου μεταξύ σουνιτών, εχθρικών προς το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και αλαουιτών, μετά τον θάνατο την Παρασκευή 22 σουνιτών που μάχονταν στο πλευρό των Σύρων εξεγερμένων,

«Ένας άνδρας από τη συνοικία των Αλαουιτών, Τζάμπαλ Μόχσεν, σκοτώθηκε από τα πυρά ενός ελεύθερου σκοπευτή που είχε λάβει θέση στη σουνιτική συνοικία Κέμπεχ», όπως έγινε γνωστό από πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, προσθέτοντας ότι ένας ακόμη άνδρας σκοτώθηκε στη σουνιτική συνοικία Μπαμπ αλ Τεμπάνεχ.

Σποραδικές συγκρούσεις σημειώνονται από το πρωί μεταξύ των κατοίκων της Τζάμπαλ Μόχσεν και αυτών της Κέμπεχ και της Μπαμπ αλ Τεμπάνεχ από τις οποίες έχουν τραυματιστεί 12 ακόμη άνθρωποι, επεσήμανε η ίδια πηγή.

Τα μαγαζιά στη λεωφόρο Συρίας, που ενώνει τις ιστορικά αντίπαλες συνοικίες, παραμένουν κλειστά, ενώ η κυκλοφορία στην κεντρική οδική αρτηρία που συνδέει την Τρίπολη με τα συριακά σύνορα έχει διακοπεί εξαιτίας των πυρών.

Σύμφωνα με μια πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Λιβάνου, ο λιβανικός στρατός απάντησε σήμερα σε πυρά που σημειώθηκαν στην Τρίπολη, όπου η κατάσταση είναι τεταμένη μετά τον θάνατο την Παρασκευή στη Συρία 22 νεαρών που είχαν αναχωρήσει από την πόλη αυτή για να πολεμήσουν στο πλευρό των Σύρων εξεγερμένων.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Άντναν Μανσούρ ζήτησε από τις συριακές αρχές τον επαναπατρισμό των σορών, σύμφωνα με μια διπλωματική πηγή.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook