Να ρίξει τους τόνους στο θέμα των πρόσφατων εθνικιστικών δηλώσεων του Αλβανού πρωθυπουργού Σάλι Μπερίσα επιχειρεί τώρα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Εξηγήσεις για το θέμα προσπάθησε να δώσει ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών στον Έλληνα ομόλογό του, κατά τη διάρκεια της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Έντμοντ Παναρίτι προσέγγισε, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών φέρεται να απάντησε ότι τέτοιες δηλώσεις επιβαρύνουν σοβαρά το κλίμα στις διμερείς σχέσεις και δημιουργούν ερωτήματα για την προσήλωση της Αλβανίας στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Ο κ. Αβραμόπουλος, τόνισε ότι καλό θα ήταν να αποφεύγονται, όσο και εάν γίνεται αντιληπτό ότι επηρεάζονται από το εσωτερικό πολιτικό κλίμα στην Αλβανία, όπου δυστυχώς κυριαρχεί ο λαϊκισμός.

Παράλληλα, σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του κ. Παναρίτι, ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ανέφερε:

«Έχει δίκιο ο κ. Παναρίτι να λέει ότι είναι εκτός λογικής και αφελές να μιλάει κανείς για εδαφικές διεκδικήσεις της Αλβανίας έναντι της Ελλάδας.

Όπερ μεθερμηνευόμενον σημαίνει ότι ο Αλβανός ΥΠΕΞ κάνει δημόσια συστάσεις στον πρωθυπουργό του, ο οποίος, ακούγοντας τις σειρήνες του εθνικισμού, μίλησε για αλβανικά εδάφη από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, όσο κι εάν στη συνέχεια ανασκεύασε».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook