Τρόπους για να μειωθεί η ανεργία, να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους αλλά και να ενεργοποιηθεί η οικοδομική δραστηριότητα, προτείνουν στην κυβέρνηση της χώρας οι κατασκευαστές κτιρίων της Αθήνας, από την πανελλήνια συνδιάσκεψή τους. 

Οι Έλληνες κατασκευαστές, όπως αποδεικνύεται από τα στατιστικά στοιχεία, είναι σε πλήρη αδράνεια εξαιτίας της \”φοροεπιδρομής\” στα ακίνητά τους.

Ωστόσο για άλλη μια φορά είναι διατεθειμένοι, εάν εισακουστούν οι προτάσεις τους, να αναλάβουν ηγετική δράση  στην ανάπτυξη προτείνοντας ακίνητα σε επενδυτές του εξωτερικού, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει επιτευχθεί εξαιτίας κακών πολιτικών με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι ουραγός στον ευρύτερο μεσογειακό χώρο.

Σε δελτίο Τύπου αναφέρουν σχετικά:

Με βάση αυτό το δεδομένο και  ύστερα από απόφαση της Συνδιάσκεψης των κατασκευαστών κτιρίων υποβάλλονται τις προσεχείς ημέρες τα αιτήματά τους που είναι:

1.Κατάργηση της υποχρέωσης απόδοσης φόρου ακινήτου περιουσίας από τις οικοδομικές επιχειρήσεις για τα ακίνητα που δεν έχουν πουλήσει διότι είναι αντισυνταγματικό για εμπόρευμα που είναι αδιάθετο να καταβάλλεται φόρος όταν καμία άλλη επιχείρηση δεν καταβάλει παρόμοιο φόρο.

2.Αναστολή εφαρμογής του Ν. 3427/2005 που αφορά τον ΦΠΑ στα ακίνητα μέχρι το 2015.

3.Μείωση του φόρου μεταβίβασης των ακινήτων στο 5% .

4.Η ισχύουσα απαλλαγή του πόθεν έσχες για ανέγερση και αγορά ακινήτου για ανέγερση και αγορά ακινήτου από οικοδομικές επιχειρήσεις ή ιδιώτες να παραταθεί μέχρι και το 2015 προκειμένου να γίνουν νέες επενδύσεις στην Κτηματαγορά.

5.Μέτρα για την επιστροφή των ελληνικών κεφαλαίων και την τόνωση των επενδύσεων σε ακίνητα από τους Ομογενείς.

6. Να μην εφαρμοστεί νόμος υπεραξίας στα ακίνητα διότι είναι ανασταλτικός παράγοντας στην Κτηματαγορά.

7) Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, όπου αυτές είναι μεγαλύτερες των αγοραίων, και κατάργηση των συντελεστών εμπορικότητας στα επαγγελματικά ακίνητα διότι η εμπορικότητα έχει καταργηθεί πλέον τελείως εκτός των μεγάλων εμπορικών κέντρων.

Β/ Άμεση αύξηση εσόδων του κράτους άνω των τριών (3) δισεκατομμυρίων Ευρώ.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την βελτίωση του νόμου 4014/2011 που θα αποσκοπεί στην ένταξη στο νόμο χιλιάδων ακινήτων. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, πρέπει:

Α) Η ημερομηνία της 28ης Ιουλίου 2011 να διευκρινίζεται ότι αφορά ακίνητα που έχουν υποχρέωση έκδοσης άδειας οικοδομής μέχρι την πιο πάνω ημερομηνία και έχει γίνει έναρξη εργασιών μέχρι την ημερομηνία αυτή πιστοποιούμενη με δημόσιο έγγραφο.

Β )Παράταση της ημερομηνίας ένταξης στον νόμο από 31/1/2013 σε 31/1/2014.

news247.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook