Την τελευταία απειλή του για «διαθεσιμότητα στα τυφλά» κάνει πλέον πραγματικότητα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης σε μια ύστατη προσπάθεια να διασώσει το «τέκνο» του που παραπαίει.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέγραψε χθες μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του υπουργικού συμβουλίου την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία παρακάμπτει τους δήμους και τις άλλες υπηρεσίες που δεν έχουν στείλει τα στοιχεία των υπαλλήλων, δίνοντας στον…εαυτό του το δικαίωμα να στέλνει τις σχετικές λίστες στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Με αυτό τον τρόπο, στην ουσία παρακάμπτεται η Διαπιστωτική Πράξη, καθώς καταργείται η οργανική θέση όλων των ΙΔΑΧ ΔΕ των υπηρεσίων (κυρίως των δήμων) που δεν έχουν στείλει στοιχεία και οι υπάλληλοι θα λάβουν το Δεκέμβριο αναδρομικά μισθούς… διαθεσιμότητας!!!

Μετά την εξέλιξη αυτή η διαθεσιμότητα υλοποιείται χωρίς να απαιτείται η υπογραφή διαπιστωτικών πράξεων από τους δημάρχους και η γνωστοποίηση των στοιχείων για τους υπαλλήλους που εμπίπτουν στο καθεστώς διαθεσιμότητας ή έχει καταργηθεί η θέση τους.

Το υπουργείο, που αντλεί πλέον στοιχεία από τη βάση δεδομένων της απογραφής, έχει στα χέρια του τις διαπιστωτικές πράξεις για 1.000 υπαλλήλους από υπηρεσίες του Δημοσίου και ανέμενε στοιχεία για 650 οι οποίοι απασχολούνται σε δήμους και 350 στις περιφέρειες. Επίσης, 750 επίορκοι υπάλληλοι απολύονται άμεσα.

Με την υλοποίηση της απειλής «διαθεσιμότητα στα τυφλά», το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ευελπιστεί ότι θα «σπάσει» τις καταλήψεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και θα αναγκάσει τις υπηρεσίες των δήμων να στείλουν τα στοιχεία για τις εξαιρέσεις από τη διαθεσιμότητα προκειμένου, όπως προβλέπεται και στην ΠΝΠ, να τους αποκαταστήσει.

Να σημειωθει ότι πλην της ΠΝΠ, ο Α. Μανιτάκης ασκεί πίεση στους εργαζόμενους μεσω διαρροών σύμφωνα με τις οποίες επειδή η απογραφή συνδέεται με την αρχή πληρωμής στο δημόσιο, η μη αποστολή των στοιχείων από τις διευθύνσεις προσωπικού μπορεί να στερήσει τη μισθοδοσία και όσων εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα αλλά και μέσω του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη και της απειλής του για μη καταβολή μισθών και δώρου Χριστουγέννων,

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το υπουργείο μέχρι στιγμής περίπου 40 δήμοι και ορισμένες περιφέρειες δεν έχουν στείλει στοιχεία, ωστόσο υπολογίζεται ότι ο αριθμός είναι αρκετά μεγαλύτερος.

aftodioikisi.gr-nocomments.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook