Δύο 24ωρα μετά την «εντυπωσιακή» ληστεία του υποκαταστήματος της ΑΤΕ στα Ανώγεια Ρεθύμνου και οι αστυνομικές αρχές θεωρούν πως η ληστεία έγινε από μια πολύ καλά οργανωμένη εγκληματική ομάδα η οποία σχεδίασε και υλοποίησε την ληστεία κατά τα πρότυπα αντίστοιχων ομάδων που δρούσαν μέχρι πριν από λίγα χρόνια στην περιοχή του Μυλοποτάμου.

Η όλη «επιχείρηση» είχε σχεδιαστεί με κάθε λεπτομέρεια έτσι ώστε να στεφθεί από επιτυχία και στον συντομώτερο δυνατό χρόνο.

Μάλιστα, μέχρι και «οδοφράγματα» είχαν βάλει προκειμένου να καθυστερήσουν τους αστυνομικούς που θα έσπευδαν λόγω του συναγερμού και να κερδίσουν λίγα, πολύτιμα για τους δράστες, λεπτά.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην εγκληματική ομάδα συμμετείχαν τουλάχιστον πέντε άτομα, με τον καθένα από αυτούς να έχουν προκαθορισμένο και διακριτό ρόλο.

Με την υπόθεση ασχολούνται προσωπικά ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης Μανόλης Παραβολιδάκης και ο αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου Παντελής Μουρτζανός δείγμα του πόσο σημαντική θεωρεί την υπόθεση και την εξιχνίαση της η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα κάποια άτομα έχουν εξεταστεί ήδη από την αστυνομία η οποία πάντως δεν έχει προχωρήσει σε κάποια σύλληψη.

Στο μεταξύ σε δηλώσεις του στην «Ανωγή» ο Δήμαρχος Ανωγείων κ.Σωκράτης Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για «εξωγενή οργανωμένα κυκλώματα».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κεφαλογιάννης ”η τοπική κοινωνία θα πρέπει να αφυπνιστεί και να ενεργοποιηθεί. Οι εποχές είναι όπως έχουμε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό, πονηρές και δύσκολες. Όλος ο κόσμος σε όλη την Ελλάδα πιέζεται. Έχουμε ιστορικό καθήκον να προστατεύσουμε τις παραδόσεις και τις αξίες του τόπου μας. Να προστατεύσουμε την φήμη των Ανωγείων. Αυτή την περίοδο νιώθω ότι η κοινωνία μας βάλλεται από εξωγενή οργανωμένα εγκληματικά κυκλώματα και πρέπει εμείς να την προστατεύσουμε…

Στο μεταξύ η τράπεζα λειτουργεί κανονικά και τις επόμενες ημέρες θα καταβληθούν στους δικαιούχους οι συντάξεις που εκλάπησαν από τους ληστές καθώς ένα ποσό από τα περίπου 580.000 ευρώ που υπήρχαν στο χρηματοκιβώτιο προορίζοντο για την καταβολή συντάξεων και δώρου στους συνταξιούχους του ΟΓΑ, κάτι που γνώριζαν πολύ καλά οι ληστές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook