Τουλάχιστον 200 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι είναι ο νεώτερος απολογισμός από το πέρασμα του τυφώνα «Μπόπα» από τις νότιες περιοχές των Φιλιππίνων.

Τουλάχιστον 200 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι είναι ο νεώτερος απολογισμός από το πέρασμα του τυφώνα «Μπόπα» από τις νότιες περιοχές των Φιλιππίνων, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Associated Press. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 82 νεκρούς και 20 αγνοούμενους.
Τα μισά από τα θύματα βρήκαν τραγικό θάνατο όταν καταπλακώθηκαν από τόνους λάσπης και τα ερείπια των σπιτιών τους, στην περιοχή της Κομποστέλα, στο νότιο Μιντανάο.

Οι περισσότερες από τις πληγείσες περιοχές παραμένουν αποκλεισμένες εξαιτίας της διακοπής της ηλεκτροδότησης και των συγκοινωνιών, αφού πολλοί δρόμοι και γέφυρες έχουν καταστραφεί.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν καταφύγει σε κέντρα υποδοχής και οι τοπικές αρχές απευθύνουν έκκληση για τρόφιμα, νερό και ζεστά ρούχα. Τα σχολεία είναι για δεύτερη ημέρα κλειστά και πολλές εσωτερικές πτήσεις έχουν ακυρωθεί.

Με ανέμους που φτάνουν τα 160 χιλιόμετρα την ώρα, ο «Μπόπα» αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες θέρετρα στο βόρειο Παλαουάν, όπως ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

parapolitika.gr