Πριν καλά – καλά «στεγνώσει η μελάνη» στο σχόλιο του Flashnews.gr για την δημοσιοποίηση σε εφημερίδα μιας ακόμη «λίστας» με ελεγχόμενα από το ΣΔΟΕ πρόσωπα και για το απαράδεκτο της σπίλωσης ανθρώπων πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος (δείτε ΕΔΩ), ήρθε η επιβεβαίωση της στάσης του Flashnews.gr το οποίο δεν αναδημοσίευσε την λίστα.

Μεταξύ των 1747 ονομάτων υπήρχε και το όνομα της εργαζομένης στο Νοσοκομείο Χανίων, πρώην προέδρου του συλλόγου εργαζομένων και νυν Περιφερειακής Συμβούλου Κρήτης κας Όλγας Λεβάκη η οποία εξέδοσε την εξής ανακοίνωση :

«Με αφορμή την πρόσφατη δημοσιοποίηση σε σειρά τοπικών και Αθηναϊκών ΜΜΕ, ηλεκτρονικών και εντύπων, λίστας με 1747 φυσικά και νομικά πρόσωπα που φέρονται ότι ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για αιφνίδιο πλουτισμό, στην οποία συμπεριλαμβάνεται το όνομα μου και προς αποκατάσταση της τιμής και υπόληψης μου, δηλώνω τα ακόλουθα:

Μετά την αρχική, αρνητική μου έκπληξη και στην προσπάθεια μου να διερευνήσω πως ενεπλάκη το όνομα μου σε μια λίστα εν αγνοία μου, κατέληξα στον Διευθυντή του ΣΔΟΕ κ. Αναγνώστου (τηλ. επικοινωνίας 210 – 2925210- 2925211), ο οποίος με ενημέρωσε ότι φέρομαι ως ελεγχόμενη για αγορά ακινήτου στο Ακρωτήρι Χανίων το 2006 δυνάμει σχετικού διπλότυπου καταβολής φόρου μεταβίβασης ακινήτου στην αρμόδια Β΄ ΔΟΥ Χανίων επ’ ονόματι μου.

Σας ενημερώνω ότι η αγορά αυτή αφορά ακίνητο εκτάσεως 165 στρεμμάτων στην περιοχή Καθιανά Ακρωτηρίου τον Φεβρουάριο του 2006 με αντίστοιχα 165 αγοραστές, μέλη του Συλλόγου Οικοπεδούχων του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων.

Λόγω δε μη ολοκλήρωσης του συνόλου των νομικών διαδικασιών για την αναγνώριση του εν λόγω Συλλόγου (έτσι ώστε να αποκτήσει νομική προσωπικότητα και δικό του ΑΦΜ, ως εκ των υστέρων έγινε ) από το Πρωτοδικείο Χανίων κατά τον χρόνο υπογραφής του συμβολαίου μεταβίβασης, η αγορά έγινε επ΄ ονόματι των 165 φυσικών προσώπων που μετά αποτέλεσαν και τα μέλη του Συλλόγου.

Ως πληροφορήθηκα μόλις εχθές, το σχετικό υπ’ αριθμ.904/16-2-2006 τριπλότυπο καταβολής φόρου μεταβίβασης ακινήτου εξεδόθη επ’ ονόματι μου εν αγνοία μου, επειδή έτυχε να είμαι πρώτη στην σειρά των 165 αναφερόμενων αγοραστών. Τα δε στοιχεία του αρμόδιου Δ/ντη του ΣΔΟΕ παρατίθενται μετά από άδεια του για την επιβεβαίωση των προαναφερθέντων.

Η προσωπική επαγγελματική και κοινωνική μου ζωή, καθώς και η ενασχόληση μου με τα κοινά επί σειρά ετών υπήρξαν κρυστάλλινες και σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι ούτε καν υπόνοια για την τιμή και υπόληψη μου που είναι τα ύψιστα αγαθά για εμένα την ίδια και την οικογένεια μου. Προς τούτο και προβαίνω στην παρούσα ανακοίνωση, με την παρατήρηση ότι όλα τα οικονομικά και περιουσιακά μου στοιχεία βρίσκονται στην διάθεση οποιουδήποτε επιθυμεί να τα ελέγξει

Έτσι εν μέσω της σημερινής κρίσης, δυστυχώς, στον «βωμό» της αναγνωσιμότητας ή της τηλεθέασης, κάποιοι «θυσιάζουν» τους συνανθρώπους τους με την δημοσίευση «λιστών» λειτουργώντας οι ίδιοι ως «ληστές» της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Για κατάφωρη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων και για διασπορά συκοφαντικών ειδήσεων, έκανε λόγο στο σχόλιό του ο Γιάν.Ξ., επισημαίνοντας πως η δημοσίευση των ονομάτων που είναι υπο έλεγχο απο το ΣΔΟΕ «σηκώνει» και αγωγές.

Έχει άδικο;

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook