Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε δεκτός το μεσημέρι ο Γ.Στουρνάρας. Στο σύντομο διάλογο μπροστά στις κάμερες ο υπουργός Οικονομικών είπε στον Κ.Παπούλια ότι μελετάται η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τη φοροδιαφυγή.

«Εξετάζουμε, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, το ενδεχόμενο να μην έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα και να οδηγούνται στη φυλακή όσοι θα καταδικάζονται για φοροδιαφυγή, όπως συμβαίνει στην Αμερική» είπε.

Λίγο νωρίτερα ο κ. Παπούλιας τού είχε υπενθυμίσει ότι ο ίδιος είχε δηλώσει να κηρυχθεί η φοροδιαφυγή, ως ιδιώνυμο αδίκημα.

«Πληγή» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τη φοροδιαφυγή και ο κ. Στουρνάρας δεσμεύτηκε ότι όταν τελειώσουν όλες οι εκκρεμότητες με τη δόση, τότε όλο το βάρος θα πέσει εκεί.

Ο κ. Παπούλιας ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να κοιτάξει, όπως είπε, και το θέμα των οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα.

«Θα συμφωνείτε νομίζω, ότι αυτό θα πρέπει να γίνει εισοδηματικά κριτήρια» αντέτεινε ο κ. Στουρνάρας.

«Βεβαίως συμφωνώ», είπε ο κ. Παπούλιας και ζήτησε να μάθει τι θα γίνει τώρα με την αποχώρηση από την προεδρία του Eurogroup του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που είναι φιλέλληνας όπως σημειώσε.

«Καλό θα ήταν να τον βραβεύσετε» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.

Κατά την έξοδό του από το Προεδρικό ο κ. Στουρνάρας ρωτήθηκε για το περίφημο 45% που προκάλεσε αντιδράσεις, λέγοντας ότι είναι σε συνεννόηση με την τρόικα, αλλά και τους κυβερνητικούς εταίρους, ώστε να γίνει το καλύτερο δυνατόν.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι μέσω επιδομάτων από το πρώτο παιδί και όχι μέσω καθορισμού αφορολόγητου θα επιδιώξει το υπουργείο να επιλύσει το ζήτημα που έχει προκύψει.

Προσέθεσε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο καταρτίζεται με συνεχή διάλογο «έχοντας ως δεδομένο ότι πρέπει να πετύχουμε», ενώ διευκρίνισε για το αν θα αντιμετωπιστούν με ιδιώνυμο τρόπο όσοι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, όπως αναφέρθηκε στην συνομιλία του, λίγο πριν, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι «αυτό που εξετάζουμε είναι να αντιμετωπίζονται και από την Δικαιοσύνη όσοι αποδεικνύεται ότι φοροδιαφεύγουν».

 

in.gr