Ο Δήμος Φαιστού διοργανώνει εκδήλωση στο Πολύκεντρο του Δήμου στις Μοίρες το Σάββατο 08.12.2012 και ώρα 18:00 με κεντρικό ομιλητή τον Σπύρο Δανέλλη, Βουλευτή Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλους της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου και με θέμα: «Νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική: Μια βιώσιμη απάντηση στη κρίση».

Ο Δήμος Φαιστού προσκαλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, συλλόγους, παραγωγούς, καλλιεργητές που ασχολούνται με τον Πρωτογενή τομέα να παραβρεθούν και να συμμετέχουν στην ανοιχτή συζήτηση που στόχο έχει να ενημερώσει και να καταρτίσει τους αγρότες της περιοχής σε νέες καλλιέργειες και τις αλλαγές που επιφέρει η νέα κοινή αγροτική πολιτική.

Σχετικά με την εκδήλωση η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη τόνισε τη σημασία των αρμόδιων φορέων να φέρουν ξανά, πιο κοντά τον γεωργό με τη φύση και ότι τέτοιες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν, από το Δήμο Φαιστού, με στόχο να ενημερώσουν τους αγρότες της περιοχής μας.

Με γνώμονα ότι ο Δήμος Φαιστού είναι ένας κατεξοχήν αγροτικός Δήμος θα πρέπει όλοι να συνεισφέρουμε στον αγώνα ενημέρωσης των ανθρώπων που ζουν ή ασχολούνται με τη γεωργία. Για το λόγο αυτό στηρίζουμε την πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή κ. Δανέλλη να επισκεφτεί την περιοχή της Μεσαράς και να δώσει «βιώσιμες λύσεις εναντία στην κρίση, μέσω της νέας κοινής γεωργικής πολιτικής», που εφαρμόζεται στην Ευρώπη.