Ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία για εξετάσεις και θεραπείες θα μπορούν να έχουν για τα επόμενα τρία χρόνια 300.000 άνεργοι και ανασφάλιστοι, με αξιοποίηση ειδικού προγράμματος του ΕΣΠΑ.

Η προσπάθεια του υπουργείου Υγείας είναι να εντάξει, έστω και προσωρινά, 100.000 άνεργους και ανασφαλίστους πολίτες, τον χρόνο, στο πρόγραμμα \”εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης\” του ΕΣΠΑ.

Όπως ανακοίνωσαν, σήμερα, ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος και οι γενικοί γραμματείς Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης και Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου, 100.000 άνεργοι και ανασφάλιστοι πολίτες θα μπορούν να έχουν για ένα χρόνο ελεύθερη πρόσβαση σε γιατρό, πλήρες πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων, φαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία.

Το πρόγραμμα, το οποίο θα ξεκινήσει το 2013, θα ανανεώνεται κάθε χρόνο μέχρι το 2015. Θα καλύψει, δηλαδή, συνολικά 300.000 άνεργους και ανασφάλιστους πολίτες.

Ωστόσο, δεν έχουν διευκρινιστεί, ακόμη, τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεγούν όσοι θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, αλλά οι αρμόδιοι θεωρούν δίκαιο να ενταχθούν πρώτοι όσοι έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook