Με την εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων.

Επέκρινε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι η απόφαση για τη διαθεσιμότητα με «αντισυνταγματικές παρεμβάσεις, που αίρουν το αυτοδιοίκητο ακόμα και στους ΟΤΑ, που βάζουν σε επιτροπεία τη δημόσια διοίκηση και τα υπουργεία, σηματοδοτεί την επιλογή τους να διαλύσουν τη δυνατότητα του κράτους να παρέχει δημόσιες υπηρεσίες».

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «τιμωρητική» επιλογή «να προχωρήσουν συρρικνώνοντας τη δημοκρατία με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου», που θυμίζει άλλες εποχές, όταν επί κατοχής αγωνιστές έκαναν μια αντιστασιακή πράξη και τιμωρούνταν ολόκληρα χωριά.

Κληθείς να σχολιάσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, αναφέροντας την ετήσια έκθεση ΜΚΟ για τη διαφάνεια, βάσει της οποίας η Ελλάδα έχει πέσει στην τελευταία θέση της Ευρώπης και στην ίδια με την Κολομβία, σημείωσε ότι «η διαφθορά και η διαπλοκή είναι το οξυγόνο των κομμάτων που μας κυβερνούν και η αιτία της κρίσης».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος δήλωσε ότι ο αγώνας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο, χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη διαθεσιμότητα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), «τιμωρία μιας μεγάλης κατηγορίας εργαζομένων που έχουν το σθένος να αγωνίζονται», «άκρως αντισυνταγματική» και «φασιστική» και κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να σεβαστεί το ρόλο του» και «να μην υπογράψει μια ΠΝΠ που καταργεί το αυτοδιοίκητο».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook