Αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και νεολαίας Συνασπισμού, προκάλεσε ανακοίνωση της δεύτερης με αφορμή την επέτειο των τεσσάρων χρόνων, από τη μέρα που ο 15χρονος μαθητής, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, έπεσε νεκρός στα Εξάρχεια, από τη σφαίρα ειδικού φρουρού της ΕΛΑΣ.

«Προκλητική» χαρακτηρίζει τη σχετική ανακοίνωση της νεολαίας του Συνασπισμού, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Σημειώνεται ότι η «επίμαχη» ανακοίνωση της νεολαίας του Συνασπισμού, που είχε εκδοθεί νωρίτερα με τίτλο «ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕΡΕΣ», ανέφερε: «Το ξέσπασμα της κοινωνίας με πρωταγωνιστή τη μαθητιώσσα νεολαία, ήταν η οργισμένη απάντηση μιας ολόκληρης γενιάς στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της βίας. Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή.

Σήμερα, που η τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, που οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης συνιστούν πλέον καθεστώς και η ανεργία καλπάζει, ο αγώνας για ελπίδα και κοινωνική χειραφέτηση αποτελούν πλέον μονόδρομο.

Δεν περιμένουμε πλέον κάποια αφορμή. Η ξοφλημένη μνημονιακή συγκυβέρνηση, πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα. Όλοι και όλες στις διαδηλώσεις 11.00 και 17.00 στην Αθήνα στα Προπύλαια, και στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Να τους κάνουμε παρελθόν!».

Απάντηση, με δική του ανακοίνωση έδωσε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, όπου σημειώνει: «Η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του, ξεσκεπάζεται.

Βγάζουν τις μάσκες, φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών.

Άλλωστε, οι βουλευτές της κοινής πια συνισταμένης, έχουν φροντίσει ήδη, ως άλλοι δοσίλογοι κουκουλοφόροι της κατοχής, να στοχοποιήσουν αστυνομικούς και τις οικογένειές τους, δίνοντάς τους βορά στις ορέξεις εγκληματικών στοιχείων, αναρτώντας φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο.

Να είναι σίγουροι, οι κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση και οι Έλληνες πολίτες δεν πρόκειται να επιτρέψουν στα "άκρα" να πετύχουν το σκοπό τους. Δε θα αφήσουν να υπάρξει καμία νέα MARFIN. Καμία κουκούλα δεν πρόκειται πλέον να τους κρύψει».

Άμεση η ανταπάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία σημείωσε πως «στα εμφυλιοπολεμικά, μισαλλόδοξα και τρομοκρατικά κηρύγματα της ΝΔ, απαξιούμε να απαντήσουμε. Τους παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού» αναφέρει η ολιγόλογη ανακοίνωση του κόμματος.

 

protothema.gr