Tο σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε ο Ελευθέριος Βενιζέλος στην εξέλιξη της Πολιτικής Αεροπορίας στην Ελλάδα και στην ίδρυση του πρώτου Υπουργείου Αεροπορίας, παρουσιάζει η έκθεση που λειτουργεί στον ομώνυμο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, η οποία εγκαινιάζεται την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα.

Η προσωπικότητα και η πολιτική σταδιοδρομία του μεγάλου Έλληνα πολιτικού, τεκμηριώνονται μέσα από μια σειρά αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών που φωτίζουν σημαντικές πτυχές της ζωής και του έργου του. Η έκθεση φέρει τον τίτλο «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών».

Η μόνιμη έκθεση που λειτουργεί στο Επίπεδο Αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», οργανώθηκε με την οικονομική συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης.

Το εγκαίνια διοργανώνου ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», με την υποστήριξη του Παραρτήματος Αττικής του Ε. Ι. Ε. Μ. «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Την έκθεση θα εγκαινιάσει (στο επίπεδο αναχωρήσεων- είσοδος) ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ στη διάρκεια των εγκαινίων χαιρετισμούς θ’ απευθύνουν: ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιρύματος. Ερευνών  Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Νίκος Παπαδάκης, ο Πρόεδρος του Δ. Σ. του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών  καθηγητής Νικόλας Τραυλός, και ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Αττικής του Ε. Ι. Ε. Μ. «Ελευθέριος Βενιζέλος», Γιώργος Πρασιανάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook