Σε απάντηση της Κοινοβουλευτικής παρέμβασης στις 30 Οκτωβρίου του Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ Ε. Λιβιεράτο επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμια επιπλέον επιβάρυνση από την συνεχόμενη έκδοση έναντι λογαριασμών.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι για τις μικρές επιχειρήσεις και τους οικιακούς πελάτες που αποτελούν σχεδόν το σύνολο των πελατών της ΔΕΗ, αποστέλλει λογαριασμούς σε τακτά χρονικά διαστήματα, δεδομένου ότι οι λήψεις των ενδείξεων των μετρητών γίνονται από τη ΔΕΔΗΕ ΑΕ. Για κάθε ένα πελάτη αποστέλλεται ένας έναντι και ένας εκκαθαριστικός λογαριασμός ανά δίμηνο.

Όπως αναφέρεται στην Απάντηση του Υπουργείου, ο Έναντι λογαριασμός υπολογίζεται με βάση τα ιστορικά στοιχεία του πελάτη σχετικά με τις καταναλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν. Σχετικά με την κλίμακα κατανάλωσης, υπολογίζεται σε τετραμηνιαία βάση και εάν δε γίνει λήψη των ενδείξεων στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα των 120 ημερών τότε το εύρος των κλιμακίων κατανάλωσης που ορίζει ο τιμοκατάλογος της ΔΕΗ και το ποσό του παγίου μεταβάλλονται, ανάλογα με την εφαρμογή ενός συντελεστή ημερών.

Με αυτόν τον τρόπο, η συνολική χρέωση παραμένει σταθερή ανεξαρτήτως του χρόνου καταμέτρησης και του χρόνου εκκαθάρισης και δεν τίθεται θέμα οικονομικής επιβάρυνσης των πελατών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook