Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 17:00, θα πραγματοποιηθούν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από την Διοίκηση του Αερολιμένα και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» τα εγκαίνια της έκθεσης «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών». Τα εγκαίνια θα κάνει ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Σκοπός της έκθεσης, που οργανώθηκε από το Ίδρυμα και τη Διοίκηση του Διεθνούς Αερολιμένα, με την οικονομική συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης, είναι να παρουσιάσει στους ταξιδιώτες–επισκέπτες του Αεροδρομίου το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε ο Ελευθέριος Βενιζέλος στη διαμόρφωση της ιστορικής πορείας της Ελλάδας. Μέσα από το πολυμεσικό – διαδραστικό τμήμα της, που αποτελείται από ένα σύστημα έξι ενοποιημένων οθονών, προβάλλεται με χρονολογική σειρά η δράση του μεγάλου πολιτικού, ο τρόπος με τον οποίο προσλαμβάνεται η εικόνα του σήμερα, καθώς και το Ίδρυμα και η Οικία – Μουσείο «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στη Χαλέπα Χανίων.

 Με την χρήση της διαδραστικής διεπιφάνειας, ο επισκέπτης μπορεί να αλλάξει την προβολή της εκάστοτε περιόδου και να προβάλει αλληλουχία περισσότερων πληροφοριών με λεπτομέρειες, φωτογραφίες, εικόνες αρχειακού υλικού και κείμενο.

Επίσης, παρουσιάζεται μία επιλογή φωτογραφιών σε σχέση με τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για τον Βενιζέλο, ενώ παράλληλα αποδίδεται φόρος τιμής στο μεγάλο πολιτικό άνδρα, ο οποίος κατά την εντυπωσιακή του σταδιοδρομία ίδρυσε το Υπουργείο, και την Κρατική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενώ υπήρξε ο ίδιος ο πρώτος Υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας του Ελληνικού Κράτους.

Το υλικό της έκθεσης προέρχεται από το αρχείο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook