Εξαιρετικά κρίσιμες για το θέμα της οικονομίας, χαρακτήρισε τις ημέρες που διανύουμε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη συνεδρίαση της Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), εκφράζοντας, παράλληλα, τη στήριξη του Κινήματος στο θέμα της επαναγοράς των ομολόγων και τονίζοντας ότι δεν πρέπει να θιγούν οι ισορροπίες του προγράμματος του Φεβρουαρίου του 2012.

Αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είναι λάθος να ανοίγουν νέα μέτωπα με την κοινωνία, «όπως αυτά που ανοίγει το κυοφορούμενο φορολογικό». Οι όποιες αλλαγές, είπε, δεν μπορούν να γίνονται σε βάρος των μισθωτών, των συνταξιούχων και γενικά των αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Σημείωσε, δε, ότι το φορολογικό μπορεί να κατατεθεί εμπρόθεσμα, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνουν δεκτές ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις που έχουν κατατεθεί. Και συμπλήρωσε ότι δεν χρειάζεται να θιγεί η ισχύουσα φορολογική κλίμακα και πως είναι αδιανόητο ένα φορολογικό σύστημα να αδικεί τον πολίτη και ιδιαίτερα τους νέους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τη διαφωνία του με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που, όπως είπε, συνιστά δυσμενή μεταχείριση για άτομα με αναπηρία και ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει πρόταση νόμου που «θα καλύπτει τα κενά σε σχέση με ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες».

Πρόσθεσε ότι θα υποβληθούν προτάσεις με τη μορφή τροπολογιών στην ίδια την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και, παράλληλα, ζήτησε να προχωρήσει η συζήτηση και για τις άλλες προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στις «ασύμμετρες επιθέσεις» που δέχεται το Κίνημα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «σκυλιάζουν αυτοί που βλέπουν πως το λαβωμένο ΠΑΣΟΚ είναι ο καταλύτης των εξελίξεων» και επισήμανε ότι αυτές οι επιθέσεις επιφέρουν βλάβες στην παράταξη και το πολιτικό σύστημα, η σταθερότητα του οποίου αλλά και της κυβέρνησης, όπως είπε, εξαρτάται από το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε αναφορά στις «ραγδαίες» εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να ξαναστρέψουμε το ενδιαφέρον μας και στην εξωτερική πολιτική, η ενασχόληση με την οποία έχει υποβαθμιστεί στη συνείδηση των πολιτών λόγω της οικονομικής κρίσης».

Συγκρίνοντας τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής Ελλάδας και Κύπρου, είπε ότι το κυπριακό πρόγραμμα είναι χειρότερο από το ελληνικό. Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και ειδικότερα την Αίγυπτο, είπε ότι είναι κρίσιμη χώρα για την Ελλάδα λόγω του ζητήματος οριοθέτησης της ΑΟΖ.

Για τα εσωκομματικά ζητήματα, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ αρχίζει και διαμορφώνει τη δική του ατζέντα, ενώ, προσέθεσε ότι η παράταξη πρέπει να οδηγηθεί στο συνέδριο με γρήγορους ρυθμούς.

«Έχει τεράστια σημασία», είπε «να γίνει το συνέδριο ώστε να θεσμοθετηθεί το ΠΑΣΟΚ, να αποπροσωποποιηθεί και να λειτουργεί σαν \”κανονικό\” ευρωπαϊκό κόμμα». Ανακοίνωσε, δε, ότι θα προηγηθεί συνέδριο της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ που θα αποτελέσει το προοίμιο του νέου πολιτικού λόγου και για το Κίνημα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι το Σαββατοκύριακο πρέπει να συγκροτηθούν όλες οι νομαρχιακές επιτροπές του Κινήματος και μέχρι τη Δευτέρα η παράταξη να βρίσκεται σε πλήρη οργανωτική διάταξη. Ο ίδιος θα πάρει μέρος το Σάββατο στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή στις Σέρρες.

Τέλος, έδωσε το σύνθημα για «φυγή προς τα εμπρός», τονίζοντας ότι έως το συνέδριο το ΠΑΣΟΚ θα έχει αλλάξει τη συγκυρία.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της βίας, αλλά και της Χρυσής Αυγής. «Η καταδίκη της βίας πρέπει να είναι απόλυτη χωρίς προϋποθέσεις και αιρέσεις» ανέφερε, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ο κ. Βενιζέλος προσέθεσε πως καμία από τις παρατάξεις που είχαν την ευθύνη των γεγονότων του 2008 δεν δικαιούται να δημιουργεί συνθήκες τεχνητής πόλωσης και κανείς δεν δικαιούται πάνω στο θάνατο ενός παιδιού «να οικοδομεί φτηνή κομματική τακτική».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ικανοποίηση για την αντίδραση της Χρυσής Αυγής, απέναντι στην πρωτοβουλία που είχε παρουσιάσει τη Δευτέρα κατά της ρατσιστικής, ξενοφοβικής και κοινωνικής βίας.

Παράλληλα, καταδίκασε απερίφραστα την προ ημερών βομβιστική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αναφέροντας, ωστόσο, ότι αυτό της έδωσε αφορμή να εξαπολύσει νέες, προκλητικές φραστικές επιθέσεις, όπως είπε, κατά των θεσμών.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook