Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου με την οικονομική ενίσχυση του Επιμελητηρίου τα τελευταία 11 χρόνια διοργανώνουν στον Νομό, σε συνεργασία και με άλλους φορείς (Δήμους, συλλόγους, σχολεία, τοπικά συμβούλια, εκκλησία κ.α.), ένα εορταστικό πακέτο που δημιουργεί ένα κλίμα που επιτρέπει σε μικρούς και μεγάλους κατοίκους της ενδοχώρας αλλά και της πόλης μας να ζήσουν το όνειρο των Χριστουγεννιάτικών γιορτών.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνουν μεταξύ άλλων:

\”1.Στοχεύουμε να κάνουμε πιο ελκυστική την πόλη και την Αγορά της.

2.Στοχεύουμε στους μαθητές, τους αυριανούς καταναλωτές.

3.Στοχεύουμε στην εξυπηρέτηση του καταναλωτή ειδικά των γονιών, για να μπορέσουν χωρίς άγχος να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Στέλνουμε το μήνυμα υποστήριξης της Αγοράς και των προϊόντων της.

Στέλνουμε το μήνυμα αλληλεγγύης για την κοινωνία μας σε αυτή την δύσκολη περίοδο για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.\”

12ος χρόνος “εορτάΖω και ψωνίΖΩ στο Ρέθυμνο”

Ο φετινός σχεδιασμός του θεσμού πλέον που επιχορηγείται και φέτος από το Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο και τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνου, περιλαμβάνει περιληπτικά :

1.Χριστουγεννιάτικη Συναυλία.

2.Τρία party στην Αγορά.

3.Τρεις παιδικές γιορτές, στην Επισκοπή, στον Άγιο Βασίλειο, στο Αμάρι.

4.Δέκα μουσικές παρενθέσεις με την Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου και όχι μόνο.

5.Διήμερο Ανταλλαγής βιβλίων.

6.Γράμματα στον Άγιο Βασίλη.

7.Μαθήματα Ζαχαραπλαστικής.

8.Δύο παραστάσεις και εργαστήριο φιγούρας Καραγκιόζη.

Όλοι μαζί μπορούμε να : “ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ

ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ”

Αναλυτικά ο Προγραμματισμός μας είναι :

Τρίτη 18/12

•Πλακιάς Δήμου Αγίου Βασιλείου. Χριστουγεννιάτικο διαδραστικό πρόγραμμα από animateur με ηχητική κάλυψη και show από μεγαλοφιγούρες για μια πολύ γλυκιά Χριστουγεννιάτικη Ιστορία – στην συνέχεια πολύς χορός, face painting και φωτογραφίες με τους μικρούς μας φίλους.

Τετάρτη 19/12

•Επισκοπή Δήμου Ρεθύμνου. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, ο μάγος μας χαρίζει θέαμα με κόλπα ταχυδακτυλουργικά με την συμμετοχή όλων των φίλων μας από την περιοχή, με δώρα, χορό, τον Άγιο Βασίλη για παρέα, κεράσματα κ.α.

Σαββάτο 22/12

•Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, οδός Αρκαδίου, πλατεία Μητροπόλεως, Loggia. Η Δημοτική Φιλαρμονική παιανίζει στην οδό Αρκαδίου σε εορταστικούς ρυθμούς

•10:00-14:00 Ανταλλαγή βιβλίων στην οδό Αρκαδίου στο ύψος της Μητρόπολης.   Το βιβλίο είναι ο καλύτερος σύμβουλος για μικρούς και μεγάλους. Συμμετέχουμε όλοι ανταλλάσσοντας και χαρίζοντας βιβλία για όλα τα παιδιά

•10:00-15:00 Κέντρο Νέων Δήμου Ρεθύμνου Δημιουργική Απασχόληση για τα παιδιά. Μια πεντάωρη δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά όσο οι γονείς ψωνίζουν στην αγορά. Μαθήματα Ζαχαροπλαστικής για τους νεαρούς και τις νεαρές chef με συνταγές για κουραμπιέδες και μελομακάρονα.

•20:30 Σπίτι του Πολιτισμού Ρέθυμνο Συναυλία. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες σε συνεργασία με τον “Μουσικό Καρπό” με τίτλο “Μουσικό Παραμύθι με Καλικάτζαρους”. Μια υπέροχη συναυλία Ευρωπαϊκού επιπέδου που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Αμέσως μετά το τέλος της συναυλίας στην Πλατεία Μικρασιατών δεκάδες ιπτάμενα φαναράκια θα δώσουν στον ουρανό του Ρεθύμνου μια πρωτόγνωρη εορταστική ατμόσφαιρα.

Κυριακή 23/12 (τρεις εκδηλώσεις)

•10:00-14:00 Ανταλλαγή βιβλίων στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως. Συνεχίζουμε για δεύτερη μέρα. Συμμετέχουμε όλοι ανταλλάσσοντας και χαρίζοντας βιβλία για όλα τα παιδιά.

•10:00-15:00 Κέντρο Νέων Δήμου Ρεθύμνου Δημιουργική Απασχόληση για τα παιδιά. Μια πεντάωρη δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά όσο οι γονείς ψωνίζουν στην αγορά. Μαθήματα Ζαχαροπλαστικής για τους νεαρούς και τις νεαρές chef με συνταγές για μπισκότα και δημιουργίες σοκολάτας

•19:00 Εθνικής Αντιστάσεως. Η Δημοτική Φιλαρμονική παιανίζει στις οδούς Εθν. Αντιστάσεως και Τσουδερών σε εορταστικούς ρυθμούς.

Δευτέρα 24/12 (τρεις εκδηλώσεις)

•Συμβολή των οδών Κουντουριώτη και Πρεβελάκη. Μουσικές μελωδίες από την Φιλαρμονική Ρεθύμνου. Παράλληλα τα παιδιά θα φωτογραφίζονται με την Μασκότ μας. Η Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου παιανίζει στην οδό Κουντουριώτη, πλατεία 4ων Μαρτύρων και πλατεία Μικρασιατών σε εορταστικούς ρυθμούς

•13:00-16:00 Οδός Τσουδερών. Η Αγορά κερνά και σας καλεί να περάσετε από τη από την οδό Τσουδερών να ευχηθούμε όλοι μαζί Χρόνια Πολλά.

•18.00-21.00 Οδός Εθνικής Αντιστάσεως. Η Αγορά κερνά και σας καλεί σε “Κάστανο Party” να ευχηθούμε όλοι μαζί Χρόνια Πολλά.

Πέμπτη 27/12

•16:00-20:00 Κέντρο Νέων Δήμου Ρεθύμνου. Τα παιδιά θα μάθουν πως να κατασκευάζουν φιγούρες Καραγκιόζη στο Εργαστήριο Φιγούρας και αμέσως μετά θα παρακολουθήσουν την Παράσταση Καραγκιόζη με τίτλο “Ο Καραγκιόζης και ο καλικάτζαρος” από τον Κρητικό Καραγκιοζοπαίχτη Νίκο Μπλαζάκη. Σε δύο γκρουπ 4-6 και 6-8 .

Σαββάτο 29/12

•10:00 Καλλιθέα οδοί Κωνσταντινουπόλεως – Πορτάλιου. Η Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου παιανίζει σε εορταστικούς ρυθμούς.

•11:00-13:00 Πλατεία 4ων Μαρτύρων. Τα παιδιά γράφουν το γράμμα που θα στείλουν στον Άγιο Βασίλη, με την συνοδεία Εορταστικής μουσικής.

•10:00-15:00 Κέντρο Νέων Δήμου Ρεθύμνου Δημιουργική Απασχόληση για τα παιδιά. Μια πεντάωρη απασχόληση για τα παιδιά όσο οι γονείς ψωνίζουν στην αγορά. Μαθήματα Ζαχαροπλαστικής για τους νεαρούς και τις νεαρές chef με συνταγές για Χριστουγεννιάτικα κουλούρια αλλά και την παρασκευή της παραδοσιακής Βασιλόπιτας!!!

•19.00 Δήμος Αμαρίου. Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Αποδούλου. Ο μάγος μας χαρίζει θέαμα με κόλπα ταχυδακτυλουργικά με την συμμετοχή όλων των φίλων μας από την περιοχή. Θα περάσει και ο Άγιος Βασίλης να παραλάβει τα γράμματα των παιδιών για να στείλει τα πρωτοχρονιάτικα δώρα, αλλά και για να φωτογραφηθεί μαζί με τα παιδιά.

Δευτέρα 31/12

•Η Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου διασχίζει τους δρόμους του εμπορικού κέντρου της πόλης Μεγάλη Πόρτα – Αρκαδίου – Άγνωστος.

•12.00-15.00 Οδός Αρκαδίου και Μελιδώνη. Η Αγορά κερνά και σας καλεί να περάσετε να ευχηθούμε όλοι μαζί Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά, με ζωντανή μουσική και πολλές εκπλήξεις.

Σαββάτο 26/01

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου. Εκτός από χορό, και μουσική θα τιμηθούν οι συνταξιούχοι έμποροι του 2012 αλλά και οι παλιότεροι συνταξιούχοι της εμπορικής Κοινότητας του Ρεθύμνου που ακόμα συμβάλουν με την παρουσία τους καθημερινά στην Αγορά μας.

Οι εκδηλώσεις υποστηρίζονται από :

ραδιοφωνικό spot

αφίσες – έκδοση προγράμματος

Δωροκάρτες : σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κρεοπωλών, Αργυροχρυσοχόων, μαζεύουμε Δωροκάρτες των 15€ και των 20€ για να μην λείψουν από τους συνανθρώπους μας κρέας, τρόφιμα, ρούχα, δώρα, γλυκίσματα κ.α. Σε συνεργασία όπως και πέρυσι με την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Η Οργανωτική επιτροπή : Γιώργος Πολιουδάκης, Κώστας Γαβράς, Αθηνά Τσικιντίκου, Μανώλης Σταματογιαννάκης, Ζαχαρένια Πίτερη, Νίκος Αγγελάκης, Γιώργος Πεδιαβιτάκης, Απόστολος Περπυράκης, Γιάννης Καλαϊτζάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook