Διάλογο για όλα τα θεσμικά θέματα με πρωτοβουλία της Βουλής από τις αρχές του νέου έτους, προανήγγειλε ο πρόεδρος του Σώματος, Ευ. Μεϊμαράκης, τονίζοντας ότι η πολιτική δεν είναι μονοδιάστατη και η προσφορά στα κοινά δεν είναι μόνο η οικονομία, αλλά και ζητήματα όπως η δομή και η λειτουργία του κράτους, οι θεσμικοί τρόποι συνεννόησης για την αποτελεσματική θωράκιση της αντικειμενικής ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονομής των δημοσιογραφικών βραβείων για το 2012 από το ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανάσιος Μπότσης, ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε και τα ιδρύματα αλλά και τους δημοσιογραφικούς φορείς να αναλάβουν, επίσης, πρωτοβουλίες για ουσιαστικές και ποιοτικές συζητήσεις.

Ταυτόχρονα, προανήγγειλε συναντήσεις τόσο με την ΕΣΗΕΑ όσο και με άλλους φορείς, με στόχο την καλύτερη συνεννόηση για το πώς θα διασφαλισθεί πέρα από τα οικονομικά και τα θεσμικά ζητήματα, ο τρόπος που θα λειτουργήσει το ελληνικό κράτος με τους καλύτερους δυνατούς κανόνες και τη γνώμη όλων.

«Επειδή και η Βουλή έχει στοχοποιηθεί, θεωρώ ότι είναι ανάγκη να ανοίξει το Κοινοβούλιο διάπλατα τις πόρτες του σ\’ αυτόν τον διάλογο και να προχωρήσει με δικές του πρωτοβουλίες σε αυτά τα ζητήματα. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι το 2013 οφείλουμε να ξεκινήσουμε το διάλογο για την αναθεώρηση του Συντάγματος, που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Βουλής και οφείλουμε να βρούμε δημόσιους τρόπους συζήτησης», υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Και πρόσθεσε: «Γι\’ αυτό ακριβώς η Βουλή, με δική της πρωτοβουλία, πρέπει να δημιουργήσει ευθεία σχέση με την κοινωνία. Διαπιστώνουμε πως ό,τι κακό και μεμψίμοιρο ακούγεται αφορά σχεδόν αποκλειστικά τη Βουλή. Εάν πράγματι κάποιες εξαιρέσεις υπάρχουν ή εάν δόθηκαν και αφορμές, μπορούμε να δούμε τους τρόπους αυτοκάθαρσης, διαλόγου και συνεννόησης, για να ξανακάνουμε αυτόν τον κορυφαίο θεσμό της Δημοκρατίας βήμα εποικοδομητικού διαλόγου και να είμαστε περήφανοι για την ποιότητα των κοινοβουλευτικών διαδικασιών».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook