Την έντονη αντίθεση των εμπόρων στις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών για το φορολογικό νομοσχέδιο εκφράζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, λέγοντας πως «αν τα σενάρια που ακούγονται γίνουν μέτρα τότε θα μιλάμε για μια κατάσταση φορολογικής τρέλας».

Στα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών είναι η αύξηση του τέλους επιτηδεύματος για τις επιχειρήσεις από τα 500 ευρώ στα 1.000 ευρώ.

«Θα πρέπει να δούνε τι ακριβώς συμβαίνει στην αγορά που βρίσκεται σε στάση πληρωμών» είπε στον Βήμα 99,5 ο κ.Κορκίδης, τονίζοντας πως οποιαδήποτε επιβάρυνση δεν θα αυξήσει, αλλά θα μειώσει τα έσοδα.

Ο κλάδος των εμπόρων αντιδρά και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης βάσει το οποίου τα καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοιχτά έξι Κυριακές το χρόνο.

«Εμείς λέμε "όχι" στις έξι Κυριακές το χρόνο, αλλά "ναι" στις τέσσερις περιόδους εκπτώσεων ετησίως» είπε ο κ.Κορκίδης, υπογραμμίζοντας ότι ο υπουργός έσπευσε να ενημερώσει τα ΜΜΕ για το νομοσχέδιο, το οποία θα παρουσιαστεί επισήμως τη Δευτέρα.

Επίσης, ο κ. Κορκίδης τόνισε ότι για φέτος ο κλάδος δεν έχει αντίρρηση να ανοίξει τα καταστήματα την Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα και την Κυριακή στις 30 Δεκεμβρίου.

in.gr