Στη Μαδρίτη χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κολόν (Κολόμβου) κάτω από το σύνθημα \”Ισπανία είμαστε όλοι εμείς\”, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στην ενότητα της χώρας και την αντίθεσή τους σε όποιες \’αποσχιστικές κινήσεις\’.

Υπό τη σκέπη μίας τεράστιας ισπανικής σημαίας, που δέσποζε στην κεφαλή του συλλαλητηρίου, οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ιδρύματος για την Υπεράσπιση του Ισπανικού Έθνους (DENAES), και ανεμίζοντας σημαίες της Ισπανίας και της Καταλονίας φώναζαν ρυθμικά \”Ζήτω η Ισπανία\”.

\”Η ενότητα της Ισπανίας είναι η καλύτερη εγγύηση για τον εσωτερικό πλουραλισμό της, θεμέλιο της αλληλεγγύης ανάμεσα στους πολίτες και μεταξύ των διαφόρων περιφερειών της και θεμελιώδη αρχή των ελευθεριών που όλοι μας χαιρόμαστε\”, δήλωσε ένας από τους διοργανωτές της εκδήλωσης, μιλώντας στο πλήθος.

Οι διαδηλωτές υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, που ερμηνεύθηκε ειδικά για την περίσταση με στίχους.

Με το ίδιο σύνθημα-\”σπανία είμαστε όλοι εμείς\”-διαδήλωσαν χιλιάδες κόσμου και στο κέντρο της Βαρκελώνης, κατόπιν πρόσκλησης του Κοινωνικού Κινήματος της Ισπανίας και των Καταναλωτών, υψώνοντας επιγραφές με προτροπές \”Υπέρ ενός Συντάγματος για όλους\”, ή \”Η Καταλονία μαζί με το Σύνταγμα\”, ανεμίζοντας παράλληλα ισπανικές και καταλανικές σημαίες.

Οι συμμετέχοντες φώναξαν ρυθμικά \”Ζήτω η Ισπανία\”, \”Αρτούρ Μας παραιτήσου\”.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook