Τη διερεύνηση των δυνατοτήτων εισαγωγής παραδοσιακών προϊόντων στην Αμερική και στον Καναδά, εξετάζει έχοντας καλές συστάσεις από την Περιφέρεια Κρήτης, εκπρόσωπος κορυφαίας εταιρίας, που εδρεύει στον Καναδά.

Ο λόγος για το Μιλτιάδη Αντύπα, Πρόεδρο της μεγαλύτερης εταιρίας εισαγωγών μεσογειακών προϊόντων του Καναδά «Pilaros», της εγκαταστάσεις της οποίας, είχε επισκεφτεί ο κ. Αρναουτάκης, στο πλαίσιο των επαφών του για την προώθηση των παραδοσιακών προϊόντων της Κρήτης.

Ένα μόλις μήνα μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη στον Καναδά, ο κ. Αντύπας ήρθε στην Κρήτη ως «προπομπός» άλλων επιχειρηματιών, που ενδιαφέρονται για την ενίσχυση των εισαγωγών τους με Κρητικά ποιοτικά προϊόντα και είχε συναντήσεις με τον Στ. Αρναουτάκη, την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντζου, αλλά και μ’ επιχειρηματίες στις εγκαταστάσεις τους.

«Η Περιφέρεια Κρήτης με τις στοχευμένες ενέργειες που κάνει ενισχύει το brand name της Κρήτης, υποβοηθώντας την εξαγωγή των τοπικών προϊόντων. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό, καθώς πρέπει να συνδράμει και το κεντρικό κράτος κάνοντας πιο ευκίνητες τις υπηρεσίες του, για βοήθεια των επιχειρηματιών που θέλουν να εξάγουν προϊόντα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μ. Αντύπας.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον κ. Αρναουτάκη και τη κ. Βρέντζου για την ενημέρωση που του παρείχαν και τα στοιχεία που του έδωσαν για όλες τις πιστοποιημένες επιχειρήσεις Κρητικών προϊόντων που είναι στα εξαγωγικά μητρώα και οι οποίες παράγουν, εμπορεύονται και διακινούν προϊόντα όπως λάδι, μέλι, τυροκομικά και σταφίδα, για τα οποία ενδιαφέρεται ο Ελληνοκαναδός εισαγωγέας.

Ο κ. Αντύπας που διοικεί την εταιρία «Pilaros» με τον αδερφό του, επισκέφτηκε μαζί με τον Περιφερειάρχη και την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντζου, τις εγκαταστάσεις της ΚΣΟΣ στο Ηράκλειο και συζήτησε με τη διοίκησή της για τη δυνατότητα συνεργασίας στην σταφίδα και την προοπτική του προϊόντος στα Καναδικά και Αμερικάνικα ράφια.

Σημειώνεται ότι ο κ. Αρναουτάκης κατά την επίσκεψή του στον Καναδά, προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση εκατό χρόνο Κρητικής παρουσίας στο Μόντρεαλ, είχε σειρά επαφών για την προώθηση των Κρητικών προϊόντων και του τουρισμού, όχι μόνο μ’ επιχειρηματίες, αλλά και με Ελληνοκαναδούς βουλευτές και γερουσιαστές, καθώς και υψηλούς διπλωμάτες της Ελλάδας και του Καναδά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook