Στις 7 το πρωί της Δευτέρας 28/3, αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Σούδας, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για την φετινή τουριστική σαιζόν.

Το πλοίο \”ΑSTOR\”, μεταφέρει 270 επιβάτες, και πριν την Σούδα ήταν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και στο Πορτ Σαιντ , στην διώρυγα του Σουέζ, ενώ επόμενος σταθμός του, μετά τα Χανιά, είναι το λιμάνι του Πειραιά.

Το κρουαζιερόπλοιο “ASTOR” θα παραμείνει στα Χανιά μέχρι τις 7 το απόγευμα, ενώ οι επιβάτες του θα επισκεφθούν την παλιά πόλη των Χανίων.

Το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο είχε \”επισκεφτεί\” τα Χανιά και το 2010. Ανήκει σε Γερμανική εταιρεία και πραγματοποιεί κρουαζιέρες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Ερυθράς Θάλασσας, ενώ μεταφέρει έως 650 επιβάτες και έχει 300 άτομα πλήρωμα

Να σημειωθεί πως το κρουαζιερόπλοιο “ASTOR” στις 28/11/2008 και ενώ βρισκόταν στον κόλπο του Ομάν, είχε δεχθεί επίθεση Σομαλών πειρατών αλλά ευτυχώς – για τους επιβάτες και το πλήρωμα – η επίθεση έγινε έγκαιρα αντιληπτή από φρεγάτα του Γερμανικού πολεμικού ναυτικού, η οποία περιπολούσε στην περιοχή και μετά από ανταλλαγή πυρών οι πειρατές υποχώρησαν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook