Το θαυμασμό του για το Μινωικό Πολιτισμό και την αγάπη του για το νησί της Κρήτης εξέφρασε το μέλος της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας, ο δούκας του Κεντ, που βρέθηκε για λίγες ημέρες στη Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, επισκέφτηκε το ανάκτορο της Κνωσού, ενώ παράλληλα θαύμασε τις φυσικές ομορφιές της Κρήτης.

Ο δούκας του Κεντ, ξεναγήθηκε στο ανάκτορο το πρωί του Σαββάτου, ενω στα πλαίσια της επίσκεψής του στο νησί βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή στα Χανιά, όπου ήταν προσκεκλημένος της λέσχης "Make the road safe" που στόχο έχει την οδική ασφάλεια.

Κατά την επίσκεψή του στο νησί ο δούκας του Κεντ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη φυσική ομορφιά και τα κάλλη της Κρήτης, ενώ λίγο μετά την ξενάγησή του στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού σε δηλώσεις του τόνισε :

Έβλεπα τη δουλειά που γινόταν εδώ και εντυπωσιάστηκα. Σήμερα πρόκειται για μια συμβολική ημέρα.

Το βρετανικό σχολείο στην Αθήνα συμπληρώνει 125 χρόνια λειτουργίας, Είναι ένα σχολείο το οποίο πραγματοποιεί αρχαιολογικές έρευνες στην Ελλάδα. Ελπίζουμε μελλοντικά να συνεργαστούμε πιο στενά σε επίπεδο έρευνας με την Ελλάδα.

πηγή: Νέα Κρήτη