To Tμήμα ΚΤΕΟ της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Χανίων κάνει γνωστό στους κατόχους οχημάτων του Νομού Χανίων ότι έχουν υποχρέωση για τεχνικό έλεγχο για πρώτη φορά από ΚΤΕΟ για το 2013 όπως παρακάτω:

1.Τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα, τα φορτηγά αυτοκίνητα (Φ.Ι.Χ., Φ.Δ.Χ.) οχήματα με μικτό βάρος μέχρι και 3,5 τόνους, καθώς και οι  μοτοσικλέτες (Δ.Ι.Χ.) που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά σαν καινούργια κατά το έτος 2009 και συμπλήρωσαν τέσσερα χρόνια από την ημέρα της πρώτης άδειας κυκλοφορίας τους.

2.Τα φορτηγά αυτοκίνητα ( Φ.Ι.Χ., Φ.Δ.Χ ) μικτού βάρους πάνω από 3,5 τόνους, τα λεωφορεία ( Λ.Ι.Χ., Λ.Δ.Χ. ) και τα Ε.Δ.Χ.  που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά σαν καινούργια κατά το έτος 2012 και συμπλήρωσαν ένα ( 1 ) έτος από την πρώτη άδεια κυκλοφορίας τους.

Στο χρονικό διάστημα, από τρεις ( 3 ) εβδομάδες πριν έως και μια ( 1 ) εβδομάδα μετά, από την αναγραφόμενη ημερομηνία (ημέρα και μήνα ) της 1ης άδειας κυκλοφορίας.

Ο τεχνικός έλεγχος των ανωτέρω οχημάτων, πρέπει να διενεργηθεί στα ΚΤΕΟ (Δημόσιο ή Ιδιωτικά ).

●Οι κάτοχοι των οχημάτων των κατηγοριών ΕΙΧ & ΦΙΧ με μικτό βάρος μέχρι και 3,5 τόνους που επιθυμούν να ελεγχθούν στο Δημόσιο ΚΤΕΟ μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο  2824024001.

Η Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων ( Κ.Ε.Κ. ) έχει ισχύ, για τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα και τα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) οχήματα με μικτό βάρος μέχρι και 3,5 τόνους, ένα (1) έτος και για τα φορτηγά αυτοκίνητα μικτού βάρους πάνω από 3,5 τόνους, τα λεωφορεία και τα ΕΔΧ έξι ( 6 ) μήνες.

Όσοι επιθυμούν να βγάλουν Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων μπορούν να απευθύνονται στο Δημόσιο ΚΤΕΟ ή στα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για αυτά ή από εξουσιοδοτημένα συνεργεία που έχουν εξουσιοδοτηθεί από τη Διεύθυνση Μεταφορών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook