Έναν απίστευτο εφιάλτη έζησε 48χρονος Ηρακλειώτης (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της “Πατρίδας”) εξαιτίας αστυνομικών με πολιτικά οι οποίοι τον κακομεταχειρίστηκαν όπως καταγγέλλει, επειδή τον θεώρησαν ύποπτο απόπειρας διάρρηξης στην περιοχή της Θερίσου.

Ο 48χρονος ξενοδοχοϋπάλληλος που έχει διαπιστωμένο πρόβλημα υγείας (εγχειρισμένο το αριστερό του πόδι) ακινητοποιήθηκε από έναν άνδρα και μία γυναίκα οι οποίοι όχι μόνο δεν του ανέφεραν την ιδιότητά τους, αλλά του προέταξαν το όπλο, τον απείλησαν όπως λέει ο ίδιος, ενώ τον έσπρωξαν με βία για να μπει σε ένα συμβατικό όχημα της ΕΛΑΣ, βάζοντάς του μάλιστα και χειροπέδες.

«Νόμιζα ότι με είχαν απαγάγει ή ότι κάποιος ήθελε να μου κάνει κακό, ότι επρόκειτο για ληστές. Παρακαλούσα αυτούς τους ανθρώπους να μου πουν ποιοι είναι και τι έχω κάνει αλλά μονάχα φώναζαν και έλεγαν, τώρα θα δεις τι θα πάθεις» τονίζει ο 48χρονος.

Η περιπέτειά του ξεκίνησε τα ξημερώματα της 26ης Μαρτίου, φεύγοντας από τη γιορτή ενός φιλικού του προσώπου στην οδό Παλαιοκάπα. «Επειδή έχω χτυπήσει το πόδι μου, περπατούσα σιγά, ενώ είχα ανάψει κι ένα τσιγάρο μέχρι να φτάσω στο σπίτι μου. Κάποια στιγμή λίγο πριν από την πλατεία Νικαίας ακούω ουρλιαχτά. Γυρίζοντας βλέπω έναν άνδρα με μουστάκι και μία γυναίκα που κρατούσε όπλο στο χέρι, με το οποίο με σημάδευε, έχοντας το δάχτυλο στη σκανδάλη!

Με έσπρωξαν με δύναμη και με έβαλαν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Τους παρακαλούσα να μου πουν ποιοι είναι, ενώ τους έλεγα ότι δεν έχω κάνει τίποτα και πως επιστρέφω από μία γιορτή.

Μάλιστα τους έλεγα να πάμε πίσω στο σπίτι που ήμουν για να τους το βεβαιώσουν οι φίλοι μου, αλλά αυτοί δεν με άκουγαν, ενώ μου είπαν και “σκάσε κωλόπαιδο”.

Σύμφωνα με την καταγγελία του 48χρονου, το αυτοκίνητο στο οποίο τον επιβίβασαν, ακολουθώντας μία μικρή πορεία επέστρεψε κοντά στο σπίτι από το οποίο είχε φύγει λίγο πριν. «Εκεί κοντά είδα ένα περιπολικό και σκέφτηκα να φωνάξω βοήθεια, γιατί δεν ήξερα τι είχε συμβεί.

Το αυτοκίνητο με το οποίο με μετέφεραν σταμάτησε μπροστά στο περιπολικό και με κατέβασαν, τραβώντας με έξω με βία. Τους είπα ότι έχω σπασμένο πόδι και είμαι εγχειρισμένος αλλά δεν έδωσαν σημασία. Όταν κατέβηκα άρχισα να φωνάζω μήπως και οι αστυνομικοί που έβλεπα με βοηθήσουν. Αντί αυτού όμως ένας άνδρας ένστολος αποπειράθηκε και να με χτυπήσει στο πρόσωπο, ευτυχώς όμως δεν το έκανε».

Όπως αναφέρει ο 48χρονος στην περιοχή είχε γίνει απόπειρα διάρρηξης σε ένα ψιλικατζίδικο και μόνο όταν ο ιδιοκτήτης του είπε ότι ο 48χρονος δεν έχει καμία σχέση, του έβγαλαν τις χειροπέδες. «Μάλιστα ο ιδιοκτήτης με γνωρίζει και είπε στους αστυνομικούς ότι δεν είμαι ο διαρρήκτης. Κάποια στιγμή ήρθαν και οι φίλοι μου που ήμουν στο σπίτι τους οι οποίοι επιβεβαίωσαν την παρουσία μου εκεί».

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί που τον είχαν ακινητοποιήσει τον μετέφεραν με το ίδιο αυτοκίνητο στο σπίτι, χωρίς όπως λέει ο 48χρονος να του ζητήσουν έστω συγνώμη, ενώ αρκέστηκαν να του πουν μονάχα «αυτά γίνονται».

«Φτάνοντας στο σπίτι διαπίστωσα ότι σε ένα τσαντάκι μέσης που είχα 400 ευρώ, αυτά δεν υπήρχαν πλέον. Δε λέω ότι τα πήραν οι αστυνομικοί, αλλά χάθηκαν πάνω στην ένταση» είπε.

Ο ίδιος πάντως είναι αποφασισμένος να βρει το δίκιο του και να κινηθεί δικαστικά εναντίον των αστυνομικών που τον κακομεταχειρίστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την καταγγελία του 48χρονου είναι ενημερωμένη η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου η οποία θα ερευνήσει τις καταγγελίες του Ηρακλειώτη πολίτη.

ΠΑΤΡΙΣ – Θάνος Περβολαράκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook