Προς το παρόν πάντως ισχύουν και τα δύο. Αυτό φαίνεται στο προωθητικό video του νέου εγχειρήματος της SYM για το τρίτροχο EX3 που παρουσιάστηκε στην Intermot της Κολωνίας.

Ένα όχημα 3-τροχών δε θα μπορούσε να αποτελέσει από μόνο του μία νέα εφεύρεση. Το EX-3 όμως, φιλοδοξεί να κάνει τη διαφορά στον όλο και αυξανόμενο πληθυσμό των 3ροδων.

Είναι ηλεκτροκίνητο με εντυπωσιακό εξοπλισμό και «διαστημικούς» πίνακες οργάνων που συνδυάζονται με ένα ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης GPS. Επίσης γίνεται φιλικό προς το περιβάλλον εξοικονομώντας ενέργεια και ανατροφοδοτώντας τις μπαταρίες του εν κινήσει κατά την επιβράδυνση.

Ο οδηγός και ο συνεπιβάτης είναι καλά προφυλαγμένοι μέσα στον κλωβό που σχηματίζει. Ανοίγουν «πόρτα» για να εισέλθουν, που ουσιαστικά είναι μια πλευρική μπάρα ασφαλείας, όμως είναι εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες, όσο σε ένα cabrio αυτοκίνητο.

\"\"
Με μέγιστη ταχύτητα 90 km/h ισορροπεί ανάμεσα στην απόδοση και την αυτονομία που αμφότερα κινούνται σε ικανοποιητικά νούμερα. Με ταχύτητα 30 χ.α.ω καλύπτει απόσταση 100 χιλιομέτρων χωρίς να υπολογίζεται η ανατροφοδότηση.

Το ερώτημα που πλανάται πάντως μέχρι να βγει στην παραγωγή και παρακολουθώντας το video είναι αυτό που λέει ο τίτλος: Τι είναι περισσότερο, αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα; Ποια η διαφορά; Οι μοτοσυκλέτες παίρνουν κλίση προς το εσωτερικό της στροφής, τα αυτοκίνητα από την αντίθετη, γέρνουν προς το εξωτερικό της.

Στο video και στο αρχικό του μέρος όπου το EX-3 εμφανίζεται σε animation γραφικά, συμπεριφέρεται ως μοτοσυκλέτα, γέρνοντας προς το εσωτερικό. Οι δύο εμπρός τροχοί συνδέονται με αρθρώσεις προσδίδοντας κλίση στο όχημα, σύστημα ανάλογο των MP3 Piaggio και Quadro.

Όμως στο τέλος του ίδιου video όπου προβάλλονται πλάνα από το όχημα στη φάση των πρώτων δοκιμών, συμπεριφέρεται ως αυτοκίνητο, γέρνοντας από την άλλη μεριά, προς το εξωτερικό της στροφής. Οι τροχοί δεν είναι συνδεδεμένοι με αρθρώσεις και δανείζονται τεχνολογία αυτοκινήτου.

\"\"

Η διαφορά στο αποτέλεσμα δεν είναι ουσιώδης ως προς την αίσθηση του οδηγού, όμως είναι αισθητή όταν μπαίνουν τα όρια που μπορεί να κινηθεί σε μια στροφή. Εάν γέρνει προς το εσωτερικό είναι έχει σημαντικά διευρυμένες δυνατότητες και κράτημα μέσα στη στροφή.

Τα Τεχνικά Χαρακτηριστικά του ΕΧ-3 είναι:

ΜxΠxΥ: 2620 mm x 1425 mm x 1425 mm
Μεταξόνιο: 1950 mm
Μέγιστη ταχύτητα: 90 km/h
Μέγιστη απόσταση πλήρους φόρτισης : 100 km/30kph
Μέγιστη ιπποδύναμη / ροπή: 5000W, 240kg-cm/4500 rpm
Γρήγορη φόρτιση: 30 min για το 90%
Ελαστικά: 140/70-16 (μπροστά), 160/60-15 (πίσω)
7\’\’ οθόνη αφής με GPS πλοήγησης

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook