Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου προαναγγέλλει αλλαγές στην εταιρική φορολόγηση και μείωση του φορολογικού συντελεστή στα διανεμόμενα κέρδη των επιχειρήσεων.

Μείωση της φορολόγησης των διανεμόμενων κερδών των επιχειρήσεων αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών.

Τον προηγούμενο Απρίλιο η Κυβέρνηση επέβαλε εταιρικό φόρο 40% στα διανεμόμενα κέρδη καταργώντας την παρακράτηση φόρου προκειμένου να φορολογήσει και τους ξένους μετόχους. Η κίνηση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, κυρίως από την πλευρά πολυεθνικών ομίλων, οι οποίοι απείλησαν πως θα αποεπενδύσουν από τη χώρα εάν δεν μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διάταξη που θα περιλαμβάνεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στις αρχές Φεβρουαρίου στην Βουλή, θα επαναφέρει την παρακράτηση φόρου στα διανεμόμενα κέρδη.

Ο φορολογικός συντελεστής στα αδιανέμητα κέρδη αναμένεται να μειωθεί από 24% σε 20%, ενώ με τον ίδιο συντελεστή θα φορολογούνται και τα μερίσματα που δίνουν οι ελληνικές θυγατρικές στις μητρικές τους.

Για τα κέρδη που δεν θα διανέμονται σε νομικά πρόσωπα του εξωτερικού οι επιχειρήσεις θα παρακρατούν φόρο με συντελεστή 25% και εν συνέχεια το μέρισμα θα προστίθεται στα υπόλοιπα εισοδήματα, θα φορολογείται στην κλίμακα και ο παρακρατούμενος φόρος θα συμψηφίζεται.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook