«Φωτιές» στην Ιεραρχία και στους Ιερείς έχει ανάψει η κυκλοφορία μέσω του facebook του «Orthodox Calendar», ενός ημερολογίου που φιλοξενεί καλλιτεχνικές φωτογραφίες νεαρών «ορθοδόξων κληρικών», έχοντας στο πλευρό τους ημίγυμνους ή ακόμα και εντελώς γυμνούς άνδρες, που φορούν τα ιερατικά άμφια.

Σε κάποιες από τις καλλιτεχνικές φωτογραφίες εικονίζονται γυμνασμένοι Ιερείς ολόγυμνοι στα αποδυτήρια, έχοντας κρεμάσει το ράσο τους.

Μπορεί οι περισσότεροι από τους εικονιζόμενους να θυμίζουν περισσότερο κάτι από μοντέλα, παρά από ιερείς, όμως το ημερολόγιο έχει καταφέρει να κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου, δίνοντας μια… άλλη αίσθηση για την καθολική ζωή!

Το «Ορθόδοξο Ημερολόγιο 2013» όπου «οι ιερείς εξομολογούνται τα βαθύτερα μυστικά τους» πωλείται και μέσω του Διαδικτύου, ενώ μετράει ήδη και 4000 μέλη μέσα σε 2 ημέρες στο facebook. Οι δημιουργοί του είναι Ρουμάνοι και τα μοντέλα ποζάρουν ως ιερείς από Ορθόδοξες εκκλησίες της ανατολικής Ευρώπης. Ωστόσο φαίνεται να βάζει φωτιά και σε Ιεράρχες και κληρικούς στην Ελλάδα, οι οποίοι πληροφορήθηκαν την ύπαρξή του από τα σχετικά σχόλια που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.

Η εκδότρια εταιρεία, βέβαια, προειδοποιεί: «Αυτό το προϊόν δεν προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για θρησκευτικούς λόγους. Πρόκειται για ένα έργο καλλιτεχνικής έκφρασης και προώθησης του νεοτερισμού και του δυναμισμού των προσώπων που στελεχώνουν την Ορθόδοξη Εκκλησία». Και συνεχίζει γράφοντας: «Είναι μια στιγμή που η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα διαφθοράς, σε καταστολή καλλιτεχνικής έκφρασης, συγκαλύψεις ομοφυλοφιλικού σεξ, εξωφρενική συμπεριφορά και ομοφοβία».

Δίνει δε την υπόσχεση ότι το 2014 θα επιστρέψει με ένα πιο δυναμικό ημερολόγιο για την Ορθόδοξη Εκκλησία και τους ιερείς της.

Πριν από μερικά χρόνια να υπενθυμίσουμε ότι είχε κυκλοφορήσει στη Ρώμη ένα παρόμοιο ημερολόγιο με άνδρες που υποτίθεται ήταν κληρικοί της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Όπως αποδείχθηκε δεν ήταν τίποτα άλλο, παρά μια επιτυχημένη εμπορικά κίνηση, η οποία συζητήθηκε σε όλο τον κόσμο, αναγκάζοντας ωστόσο το Βατικανό να διαψεύσει πως επρόκειτο για το επίσημο ημερολόγιο του. Κάτι ανάλογο φαίνεται ότι θα συμβεί και με το Orthodox Calendar…

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook