Το λιπαρό δέρμα σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο το καλοκαίρι που με την ζέστη και τον ιδρώτα τα σπυράκια στήνουν χορό στο προσωπάκι σου! Διάβασε παρακάτω πώς θα καταφέρεις να καταπολεμήσεις το λιπαρό δέρμα το καλοκαίρι και να κάνεις το δερματάκι σου να λάμψει!

Το λιπαρό δέρμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο τώρα το καλοκαίρι και καλά θα κάνεις να το προσέξεις!

Πλύνε σωστά το προσωπάκι σου: τώρα που καλοκαίριασε και έχεις ήδη παρατηρήσει ότι το πρόβλημα με τα σπυράκια γίνεται εντονότερο, πρέπει να αλλάξεις το καθαριστικό του προσώπου σου και να επιλέξεις ένα για λιπαρά δέρματα που βοηθάει να καταπολεμήσεις τη λιπαρότητα του δέρματος σου. Προτίμησε έναν απαλό αφρό που δεν θα ξηράνει κιόλας το δέρμα σου όπως το σαπούνι και που θα είναι ειδικός για τα λιπαρά δέρματα.

Μην το παρακάνεις με το αντηλιακό: το να βάλεις αντηλιακό είναι σίγουρα βασικό αλλά το θέμα είναι και εδώ να μην το παρακάνεις γιατί μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Μια υγιείς δόση αντηλιακού (ένα κουταλάκι του γλυκού για το πρόσωπο σου) βοηθάει στον έλεγχο της λιπαρότητας του δέρματος και κάτω από τον καυτό ήλιο. Φρόντισε το αντηλιακό σου να είναι όσο πιο υποαλλεργικό γίνεται χωρίς χημικά και αλκοόλ που θα ενισχύσουν την λιπαρότητα γιατί το ζητούμενο είναι να αφήνει έναμτα αποτέλεσμα και όχι να ενισχύει την ήδη υπάρχουσα λιπαρότητα.

Πάστωμα τέλος: το να παστωθείς στο μέικ-απ μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για το δέρμα σου. Οι πόροι σου μπλοκάρονται και το δέρμα χάνει την ζωντάνια του και έτσι παράγει περισσότερη λιπαρότητα ειδικά με τον ήλιο και τον ιδρώτα να στήνουν χορό. Προτίμησε ένα προϊόν που είναι αντηλιακή κρέμα και ελαφρύ μέικ-απ μαζί για να μην βαρύνεις το δερματάκι σου.

Γίνε η αισθητικός του προσώπου σου: δεν είναι ανάγκη να δώσεις ένα κάρο λεφτά για να περιποιηθείς την επιδερμίδα σου και να εξαφανίσεις τα μπιμπίκια και τα στίγματα επειδή η λιπαρότητα σου έχει χτυπήσει κόκκινο. Κάνε την απολέπιση σου τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και απομάκρυνε τη λιπαρότητα από το προσωπάκι σου και άφησε τους πόρους σου να ανοίξουν και να καθαρίσουν. Η μάσκα στη συνέχεια είναι απαραίτητη και καλά θα κάνεις να διαλέξεις μια με άργιλο που έστω και προσωρινά μειώνει την λιπαρότητα και το σμήγμα.

Για λιπαρό δέρμα με μαύρα στίγματα φτιάξε μόνη σου εύκολα και απλά μάσκα με βάση το γιαούρτι. Θα χρειαστείς: 2 κουταλιές φρέσκο γιαούρτι, 1 κουταλιά ξυσμένη φλούδα λεμονιού, 1 κουταλιά κουάκερ. Πώς θα την φτιάξεις:

Ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι το μείγμα να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα. Κάνε μετά μασάζ στην επιδερμίδα σου για περίπου 7 λεπτά αποφεύγοντας την ευαίσθητη περιοχή των ματιών και ξέπλυνε καλά με άφθονο δροσερό νερό. Αν έχεις ιδιαίτερα λιπαρή επιδερμίδα, μπορείς να εφαρμόζεις αυτή τη θεραπεία ακόμη και καθημερινά δύο φορές την εβδομάδα είναι τέλειες για να είσαι μια κούκλα!

womenonly.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook