Την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή ανακοίνωσε και επίσημα το μεσημέρι του Σαββάτου ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, «με λύπη» -όπως χαρακτηριστικά είπε- «και με αίσθημα ευθύνης». Ο Καβαλιέρε ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία στις εκλογές που θα γίνουν το 2013.

Η κίνηση αυτή ήλθε δύο μόλις 24ωρα μετά την απόφαση του κεντροδεξιού Λαού της Ελευθερίας (PdL) να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση του τεχνοκράτη Μάριο Μόντι με μόνη εξαίρεση τον προϋπολογισμό του 2013.

Σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης της Ιταλίας, η πιθανότερη ημερομηνία προσφυγής στις κάλπες είναι η 10η Μαρτίου.

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο είχε τις προηγούμενες ημέρες σειρά επαφών με τους ηγέτες των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Μόντι.

Σε ανακοίνωσή του υπογράμμισε ότι περιμένει να «καταστεί δυνατή μια εποικοδομητική και ορθή πορεία σε θεσμικό επίπεδο, προς το συμφέρον της χώρας και της διεθνούς εικόνας της».

Κατέστησε επίσης σαφές ότι «θα πληροφορήσει το συντομότερο τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, για τα αποτελέσματα» των επαφών του και ότι μαζί του «θα συζητήσει όλες τις συνέπειες των νέων συνθηκών που διαμορφώθηκαν μετά την απόφαση της κεντροδεξιάς».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook