Με την αναμενόμενη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν χθες  από το  Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, τα εγκαίνια της  έκθεσης  με τίτλο «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών».

Σκοπός της καινούργιας μόνιμης έκθεσης στο αεροδρόμιο, είναι να παρουσιασθεί στους ταξιδιώτες και στους  επισκέπτες η φυσιογνωμία και ο ρόλος του Ελευθέριου Βενιζέλου στη διαμόρφωση της ιστορικής πορείας της Ελλάδας, μέσα από μία ανανεωμένη προσέγγιση που συνδυάζει την πληροφορία με τη διαδραστικότητα. Στο χώρο της έκθεσης, ένα σύστημα έξι ενοποιημένων οθονών  προβάλλουν την Οικία – Μουσείο «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στη Χαλέπα Χανίων, περιγράφοντας χρονολογικά την πολιτική σταδιοδρομία του μεγάλου πολιτικού, αναδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο προσλαμβάνεται η εικόνα του σήμερα, και παρουσιάζοντας παράλληλα τη δράση του Ιδρύματος. Μάλιστα, με τη χρήση της διαδραστικής διεπιφάνειας, ο επισκέπτης μπορεί να αλλάξει την προβολή της εκάστοτε περιόδου και να προβάλει αλληλουχία περισσότερων πληροφοριών με λεπτομέρειες, εικόνες αρχειακού υλικού και κείμενο.

Στο πλαίσιο της ανανεωμένης έκθεσης στο αεροδρόμιο της Αθήνας, παρουσιάζεται επίσης επιλογή απεικονίσεων δημοσιευμάτων του διεθνούς Τύπου για τον Βενιζέλο, ενώ παράλληλα αποδίδεται φόρος τιμής στο μεγάλο πολιτικό άνδρα, ο οποίος κατά την εντυπωσιακή σταδιοδρομία του ίδρυσε το Υπουργείο και την Κρατική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ υπήρξε ο πρώτος Υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας του Ελληνικού Κράτους.

Το εικαστικό και γραφιστικό κομμάτι των φωτογραφικών πάνελ, καθώς και τα βίντεο της έκθεσης, που προέρχονται από το αρχείο του Ιδρύματος δημιουργήθηκαν από ειδικούς συνεργάτες του.

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών» πραγματοποιήθηκαν, από τον Πρόεδρο της Βουλής και Επίτιμο Πρόεδρο του Ιδρύματος  κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Χαιρετισμούς απηύθυναν, κατά σειρά, ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Καθηγητής Νικόλαος Τραυλός, ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», κ. Νίκος Παπαδάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρόεδρος Παραρτήματος Αττικής Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», κ. Γιώργος Πρασιανάκης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, Αντιπροσωπείες Κρητικών Σωματείων, επίσημοι, και πολύς κόσμος. Χαιρετισμό απέστειλαν βουλευτές και ο Δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης.

Η έκθεση «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών» βρίσκεται στο επίπεδο Αναχωρήσεων (ημιώροφος, είσοδος 3), με πρόσβαση ελεύθερη στο κοινό καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook