Συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή του Κρυονερίου ένας από τους δράστες της ένοπλης ληστείας σε κατοικία στην Ερυθραία. Πρόκειται για 26χρονο Αλβανό, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα όπλο καλάσνικοφ.

Η δικογραφία, που σχηματίστηκε για την υπόθεση, χρεώθηκε σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα απολογηθεί ο 26χρονος.

Ο νεαρός, που οδηγήθηκε αργά το μεσημέρι στον Εισαγγελέα, κατηγορείται μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή σε βάρος αστυνομικών, ληστείας τετελεσμένης και σε απόπειρα, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Η ποινική δίωξη στρέφεται κατά όλων των μελών της ένοπλης ομάδας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο συλληφθείς και οι συνεργοί του, στις 3:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής παραβίασαν μεζονέτα στην οδό Παπαναστασίου 41 στην Νέα Ερυθραία. Εντός του σπιτιού βρισκόταν ο ιδιοκτήτης, βιοτέχνης στο επάγγελμα, η σύζυγός του και το παιδί τους.

Οι ληστές έγιναν αντιληπτοί, αλλά κατά τη διαφυγή τους πρόλαβαν να αρπάξουν μία τσάντα με 1.700 ευρώ.

Οι ληστές διέφυγαν πεζή. Κατά την προσπάθεια διαφυγής τους οι κακοποιοί ήρθαν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς που ειδοποιήθηκαν από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, χωρίς ωστόσο να υπάρξει τραυματισμός.

Λίγο αργότερα στη γωνία της Λεωφ. Θησέως με την οδό Αντιγόνης, στην περιοχή της Εκάλης, ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο γνωστός δημοσιογράφος, Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, τον οποίον εξανάγκασαν να κατέβει από το όχημα και το οποίο χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους.

Ακολούθησε νέα καταδίωξη και νέα ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς.

Σημειώθηκε νέα ανταλλαγή πυροβολισμών γύρω στις 4 τα ξημερώματα κοντά στο νεκροταφείο της περιοχής, ενώ κατά τη διάρκεια της καταδίωξης περιπολικό προσέκρουσε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο τέρμα της Λεωφ. Κρυονερίου για να ανακόψει την πορεία των ληστών.

Το αυτοκίνητο έχει στο πίσω μέρος σημάδια από σφαίρες που έπεφταν «βροχή». Η Αστυνομία κατά την έρευνα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρήκε ένα πιστόλι τύπου «Τοκάρεφ» 9 mm και τρεις χειροβομβίδες, χωρίς πυροκροτητή.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook