Τον Απρίλιο αναμένεται να επισκεφθεί την Κρήτη ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο μιας μεγάλης περιοδείας που θα πραγματοποιήσει σε ολόκληρη την χώρα.
Στο πλαίσιο αυτής της περιοδείας στην οποία – για ευνόητους λόγους – θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην Κρήτη, πυκνώνουν στο νησί και ειδικά στα Χανιά οι επισκέψεις στελεχών του κόμματος από όλους τους τομείς ευθύνης.

Έτσι διήμερη επίσκεψη ξεκίνησε από το πρωί της Δευτέρας 28/3 στα Χανιά, ο υπεύθυνος του τομέα εργασίας και βουλευτής Αχαίας της ΝΔ κ. Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος σε δηλώσεις του στο Flashnews.gr είπε πως οι επισκέψεις αυτές γίνονται με στόχο της διαμόρφωση των προγραμματικών θέσεων του κόμματος εν όψει των σχετικών ανακοινώσεων που θα γίνουν από τον κ.Σαμαρά, το επονομαζόμενο και ως «Ζάππειο 2»

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο Flashnews.gr ο κ.Νικολόπουλος «…Επιμένουμε στην δική μας πρόταση εξόδου από το μνημόνιο, μόνο μέσα από την ανάπτυξη. Μόνο μέσα από ολοκληρωμένη δέσμη κοστολογημένων μέτρων που γρήγορα θα μας βγάλουν από αυτό το σπιράλ του θανάτου της ύφεσης.

Από τα Χανιά και την Κρήτη, θέλω να πω ότι η ΝΔ βρίσκεται ένα βήμα πριν τις καινούργιες δεσμεύσεις του Αντώνη Σαμαρά, για να αναδείξει τα πλεονεκτήματα αυτού του ευλογημένου τόπου και στον πρωτογενή τομέα, όπου είναι αδιανόητο να μην έχουμε μια διατροφική επάρκεια. Φαίνεται ότι οι αδυναμίες και ατέλειες της πολιτικής των παρελθόντων ετών, έχουν οδηγήσει μια κρίσιμη μάζα του πληθυσμού έξω από τον πρωτογενή τομέα.

 Έχουμε λοιπόν την βούληση να ενισχύσουμε με ενεργητικές πολιτικές κατά κλάδο, τέτοιους τομείς της οικονομίας που μπορούν βοηθήσουν και το εθνικό μας ισοζύγιο, στο κομμάτι των εξαγωγών….»

Ασφαλιστικό

Ερωτώμενος σχετικά με το ασφαλιστικό πρόβλημα ο κ.Νικολόπουλος είπε :

«Δυστυχώς τα μέτρα που έχει πάρει μέχρι σήμερα στο ασφαλιστικό, επιβεβαιώνει την ΝΔ που λέει ότι , βλέπει μόνο τους αριθμούς, παίρνει οριζόντιες αποφάσεις χωρίς να αντιμετωπίζει σε βάθος τα προβλήματα. Τα προβλήματα που είτε είναι δομικά, αυτά τα πολλά ασφαλιστικά ταμεία, όπου και εμείς σαν ΝΔ θεωρούσαμε ότι θα έπρεπε να ενοποιηθούν πολλά εξ αυτών αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες τους….»

Ειδικώτερα και σε ότι αφορά στο ΙΚΑ ο υπεύθυνος του τομέα εργασίας της ΝΔ επεσήμανε :

« Ενώ έχουμε ένα πολύ μεγάλο οργανισμό, αντι να τον βελτιώσουμε και να τον ακολουθήσουν και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, πάμε να κρύψουμε τα προβλήματα του ΙΚΑ πίσω από έναν καινούργιο φορέα, που δυστυχώς τίποτε δεν προιωνίζει ότι θα είναι καλύτερος από αυτό το ταλαιπωρημένο ή και παρωχημένο σχήμα προσφοράς κοινωνικών υπηρεσιών. Ο Αντώνης Σαμαράς ακόμη και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς επιμένει ότι οι κοινωνικές δομές που κατέκτησε ο Ελληνικός λαός από την δεκαετία του ’50 και μετά, δεν μπορεί εν μια νυκτί να τις αποδομεί η κυβέρνηση του μνημονίου.»

Ο κ.Νικολόπουλος , συνοδευόμενος από τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Μανούσο Βολουδάκη, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Χανίων Μανώλη Αλιφιεράκη και στελέχη του κόμματος, σήμερα επισκέπτεται το ΙΚΑ, τον ΟΠΑΔ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΒΕΧ, τον Εμπορικό σύλλογο, τον ΟΤΕ και τον σύλλογο ξενοδοχουπαλλήλων.

Την Τρίτη 29/3 θα επισκεφθεί : 9 π.μ. την Δημοτική Αγορά. 11 π.μ. τον ΟΑΕΔ. 11:30 π.μ. τον ΟΑΔΥΚ. 12 το μεσημέρι συνάντηση με το σωματείο ξενοδόχων . 1 μ.μ. επίσκεψη στη ΔΕΗ Χανίων

Δείτε ΕΔΩ δελτίο Τύπου με σημεία της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε απο τα Χανιά ο κ.Νίκος Νικολόπουλος

Δείτε ΕΔΩ κοινή δήλωση των κ. Ν.Νικολόπουλο και Μ.Βολουδάκη για το ΙΚΑ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook