«Πιστεύω ότι δεν θα καταστραφούν όσα καλά πράγματα κάναμε, με στόχο την προάσπιση της δημόσιας οικονομίας μας», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, από τις Κάννες, όπου συμμετείχε σε οικονομικό και πολιτικό φόρουμ.

«Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη για να τονωθεί η ανάπτυξη. Είμαι πεπεισμένος ότι όποιο και αν είναι το χρώμα της κυβέρνησης που θα σχηματιστεί μετά τη δική μου, θα υπερισχύσει η σωφροσύνη των ανδρών και των γυναικών που δραστηριοποιούνται στην ιταλική πολιτική», πρόσθεσε ο Μόντι.

Ιταλοί αναλυτές αναφέρουν παράλληλα ότι μια φράση του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού έγινε δεκτή με ενόχληση από την κεντροδεξιά: «Ο βασιλιάς ήλιος αποφάσισε να απομακρυνθεί λίγο από μένα», είχε δηλώσει αργά βράδυ της Παρασκευή ο Ιταλός πρωθυπουργός, παρομοιάζοντας, έμμεσα, τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον Λουδοβίκο τον ΙΔ', σύμβολο της απόλυτης γαλλικής μοναρχίας.

Μέχρι το βράδυ ο Μάριο Μόντι αναμένεται να μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο για συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Η πολιτική κρίση, πάντως, κατά τα φαινόμενα «παγώνει» για έναν περίπου μήνα, με την προγραμματισμένη διάλυση της βουλής και της γερουσίας σε τριάντα πέντε ημέρες.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι επικεφαλής των κομμάτων δεν θα αρχίσουν άμεσα την «προθέρμανση» για τις εκλογές, όπως έδειξαν και οι σημερινές δηλώσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

 

protothema.gr