Για τα καλά μπήκε ο χειμώνας τις τελευταίες ημέρες με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τους ισχυρούς ανέμους και την πτώση της θερμοκρασίας.

Αυτό το σκηνικό αναμένεται να διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Flashnews.gr o μετεωρολόγος και διευθυντής στην ΕΜΥ κ. Μανώλης Λέκκας για την Κυριακή αρχικά προβλέπονται, βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια της Κρήτης.

Οι άνεμοι τις πρωινές ώρες της Κυριακής θα κυμανθούν στα 2-3 μποφόρ στις περισσότερες περιοχές, στα 4-5 μποφόρ στις περιοχές του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου και στα πελάγη 6-7 μποφόρ με βαθμιαία όμως εξασθένηση ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί στις 10 με 11 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα αναμένεται να διατηρηθούν και πάλι στα δυτικά και νότια των Χανίων κάποια φαινόμενα βροχοπτώσεων το πρωί, ενώ αργότερα πιθανότατα βροχές να σημειωθούν και στα βόρεια του νομού.

Οι άνεμοι τα πνέουν από νοτιοδυτικές-δυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 μποφόρ αλλά από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ένταση 6-7 και στα πελάγη 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει στους 8-9 βαθμούς με τη μέγιστη να φθάνει στους 12 βαθμούς.

το ίδιο σκηνικό με περιόδους βροχών θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη, ενώ από την Πέμπτη αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού, αλλά η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.

Χιόνι όπως είπε ο κ Λέκκας θα πέσει σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 1500 μέτρων.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σε κάθε νομό

Ηράκλειο

Βροχερός θα είναι ο καιρός στο Ηράκλειο Κρήτης σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους έντασης 3 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 14 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για αύριο Δευτέρα 10/12, ο καιρός θα είναι αρκετά συννεφιασμένος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους ως 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με ασθενή βροχόπτωση, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Χανιά

Βροχερός θα είναι ο καιρός στα Χανιά σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοδυτικούς ανέμους έντασης 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 13 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Για αύριο Δευτέρα 10/12, προβλέπεται βροχή, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με συννεφιασμένο ουρανό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 13 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από δυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Ρέθυμνο

Ασθενής βροχόπτωση θα εκδηλωθεί στο Ρέθυμνο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με βροχή, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 13 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για αύριο Δευτέρα 10/12, προβλέπεται βροχή, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με ασθενή βροχόπτωση, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Λασίθι

Βροχερός θα είναι ο καιρός στο Ηράκλειο Κρήτης σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους έντασης 3 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 14 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για αύριο Δευτέρα 10/12, ο καιρός θα είναι αρκετά συννεφιασμένος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους ως 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με ασθενή βροχόπτωση, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

με πληροφορίες από meteo.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook