Τη Βαυαρία επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός κ Αντώνης Σαμαράς ο οποίος θα συναντηθεί με τον Χορστ Ζεεχόφερ, πρωθυπουργό του κρατιδίου και πρόεδρο του CSU, αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ.

Στόχος της επίσκεψής του, είναι η ενίσχυση της κατανόησης μεταξύ των δύο πλευρών και η επανεκκίνηση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας «Έρχομαι ως φίλος» λέει στην Münchner Merkur, δηλώνοντας επίσης αισιόδοξος ότι η οικονομική ανάκαμψη θα έρθει στο τέλος του 2013. Σύμφωνα με προδημοσίευση αποσπασμάτων της συνέντευξης από το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει για την αποφασιστικότητά του να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα μέτρα «Είμαστε εταίροι, μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και ιδανικά, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα ο ένας από τον άλλο, αλλά έχουμε πολλά να κερδίσουμε, αν συνομιλούμε πιο πολύ. Προσβλέπω σε ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις μας» σημειώνει.

Στην ίδια συνέντευξη ο πρωθυπουργός ερωτάται για τα δημοσιεύματα ελληνικών εφημερίδων, σύμφωνα με τα οποία το όνομα της μητέρας του Γ.Παπανδρέου βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ. «Δεν πρόκειται να κρίνω κανέναν μόνο από τους ισχυρισμούς εφημερίδων» αναφέρει ο πρωθυπουργός και συμπληρώνει: «Όλα ερευνώνται εξονυχιστικά. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Αλλά δεν χτυπώ κανέναν κάτω από τη ζώνη».

Δηλώνει επίσης αισιόδοξος ότι η Ελλάδα την επόμενη χρονιά θα αφήσει πίσω της τη δυσκολότερη φάση της κρίσης και ότι περί το τέλος του 2013 θα ζήσει η χώρα μια ανάκαμψη. Ήδη τώρα, αναφέρει, υπάρχουν ενθαρρυντικά δείγματα, όπως οι αποταμιεύσεις πολιτών στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες αυξάνονται και το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει ανακτήσει 11 θέσεις στην κατάταξη της ανταγωνιστικότητας των χωρών παγκοσμίως. «Η ψυχολογία ήδη αλλάζει» συμπληρώνει


protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook