Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι οι χθεσινές δηλώσεις του εξόριστου ηγέτη του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ αποκαλύπτουν «το πραγματικό πρόσωπο των εχθρών μας».

«Εχθές είδαμε και πάλι το πραγματικό πρόσωπο των εχθρών μας. Δεν έχουν σκοπό να συμβιβαστούμε. Θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα μας», δήλωσε ο Νετανιάχου στη διάρκεια του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου.

Ο Μεσάαλ δήλωσε χθες από τη Γάζα ότι δεν θα αναγνωρίσει ποτέ το Ισραήλ και κάλεσε σε Τζιχάντ (ιερό πόλεμο) για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, στη διάρκεια της ομιλίας του για τον εορτασμό των 25 χρόνων από την ίδρυση του κινήματος.

Ο Νετανιάχου πάντως υπογράμμισε ότι το Ισραήλ δεν θα αποσυρθεί μονομερώς από τη Δυτική Όχθη, όπως έκανε το 2005 από τη Γάζα, λέγοντας ότι μια τέτοια κίνηση ενδέχεται να δημιουργήσει μία ακόμη περιοχή από την οποία οι Παλαιστίνιοι θα εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον των ισραηλινών πόλεων.

«Επιθυμούμε πραγματική ειρήνη με τους γείτονές μας, αλλά δεν θα κλείσουμε τα μάτια ούτε θα κρύψουμε το κεφάλι μας στην άμμο», σημείωσε ο ισραηλινός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει ότι η χώρα του θα πρέπει να «αντισταθεί στη διεθνή πίεση».

Εξάλλου ο Νετανιάχου επέκρινε και τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς για την στάση του σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Μεσάαλ.

zougla.gr