Αιχμές κατά όσων βλέπουν αυτήν την ώρα τον προσωπικό τους ρόλο ή κάνουν την επιλογή της διαφύλαξης του πολιτικού τους κεφαλαίου, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με φόντο τις κινήσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος το πρωί της Κυριακής ανακοίνωσε από τον ΒΗΜΑ 99,5 ότι το αργότερο έως τα μέσα του 2013 θα προχωρήσει στο σχηματισμό νέου κόμματος, εφόσον οι συζητήσεις για την δημιουργία μίας ευρείας παράταξης «από τις παρυφές της ΝΔ έως τις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ» δεν καρποφορήσουν.

«Είναι ώρα να βλέπει κανείς τον προσωπικό του ρόλο; Να κάνει ο καθένας επιλογή διαφύλαξης του πολιτικού του κεφαλαίου; Όχι βέβαια» είπε στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Συνέλευσης Σερρών ο κ. Βενιζέλος, όπου εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα θα αλλάξει και «το ΠΑΣΟΚ που κατέβηκε μαζί με τη χώρα θα ανεβεί και πάλι μαζί με τη χώρα». «Τον Φεβρουάριο το ΠΑΣΟΚ στο συνέδριό του πρέπει να θέσει τα θεμέλια ενός σύγχρονου, κανονικού κόμματος. Έτσι θα φέρουμε κοντά νέες δυνάμεις» πρόσθεσε.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να συμβάλει ώστε να έχει η χώρα κυβέρνηση. «Αν δεν το κάναμε πού θα βρισκόμασταν σήμερα; Αναλάβαμε και πάλι το κόστος» συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι όσοι πήραν στα χέρια τους την «καυτή πατάτα» της διαχείρισης της κρίσης απολογούνται, ενώ «οι άλλοι λένε ψέματα για λύσεις που δεν υπάρχουν».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τον «κορυφαία δύναμη συντήρησης υπό το πρόσχημα του προοδευτικού, αριστερού, ριζοσπαστικού λόγου». Όποιος ισχυρίζεται ότι έχει άλλη λύση -πρόσθεσε- οφείλει να την παρουσιάσει και να την τεκμηριώσει, αλλά «ο κ. Τσίπρας δεν έχει να πει τίποτα».

Δριμεία ήταν η επίθεση του κ. Βενιζέλου κατά της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι όποιος θεωρεί ότι η ΧΑ είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο με δεδομένη την κρίση κάνει μεγάλο ιστορικό λάθος. «Οι νεοναζιστές και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής εκμεταλλεύονται τα κενά του κράτους και πουλούν προστασία στους πολίτες» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζοντας ότι η δική του πρόταση δεν είναι να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή αλλά ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και να αποδοθούν ευθύνες.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε, τέλος, στο φορολογικό επισημαίνοντας ότι αυτό έχει ουσιαστικά συμφωνηθεί από τα τρία κόμματα και Θα συμπληρωθεί αργότερα από ένα κανονικό εθνικό φορολογικό σύστημα. «Στο φορολογικό κάναμε μεγάλη προσπάθεια και σκληρή διαπραγμάτευση εντός της κυβέρνησης για να προστατεύσουμε τους πλέον αδύναμους» σημείωσε.

in.gr