Σε σύσκεψη για θέματα τουρισμού στο Ρέθυμνο παρευρέθηκαν το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου οι βουλευτές Μιχάλης Κριτσωτάκης (Ηρακλείου), Υπεύθυνος της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΕΚΕ) για τον τομέα του Τουρισμού και Ανδρέας Ξανθός (Ρεθύμνου), ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ρεθύμνης. Στη σύσκεψη επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων του νομού και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέθεσαν τις απόψεις τους και την αγωνία τους για τα σημερινά προβλήματα του τουρισμού στο Ρέθυμνο, και τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες για αυτή την κατάσταση.

Επιπλέον, η συζήτηση επεκτάθηκε και στα ζητήματα της απαξίωσης και εγκατάλειψης της τουριστικής εκπαίδευσης, στα προβλήματα των εργαζομένων, στην παράδοση της τουριστικής προβολής σε ιδιώτες, καθώς και σε θέματα χωροταξίας για ΑΠΕ, βΑΠΕ, λειτουργίας Πανεπιστημίου και αρχαιολογικών χώρων. Επίσης επισημάνθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στο λιμάνι του Ρεθύμνου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ επισήμαναν ότι το Μνημόνιο αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για μια ανάπτυξη που θα βασίζεται στις πολιτικές πλήρους και νόμιμης απασχόλησης, στην τόνωση της πραγματικής οικονομίας, σε ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα και στην προστασία των συμφερόντων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Διαβεβαίωσαν ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει μια διαφορετική στρατηγική για τον τουρισμό με κοινωνικό πρόσημο και ότι οδηγός της είναι οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες του τουρισμού, η ήπια ανάπτυξη του τόπου, η προστασία του περιβάλλοντος και η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του φυσικού πλούτου του τόπου μας .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook