Ξανανοίγει το θέμα της επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», ο κ. Πάγκαλος αναφέρεται στο πρόσφατο ταξίδι του στο Κατάρ κατά το οποίο συζήτησε την επένδυση στον Αστακό, «η οποία ξανανοίγει», όπως διαπιστώνει, καθώς «οι Καταρινοί είναι έτοιμοι να ξανασυζητήσουν οποιαδήποτε επενδυτική πρόταση υπάρχει, υπό τον όρο να είναι σοβαρή και να προκύπτει ύστερα από προετοιμασία».

«Αξιώνουν, βέβαια, να διατηρήσουν τις θέσεις τους για την τιμή του προϊόντος που θέλουν να πουλήσουν. Μου διευκρίνισαν δηλαδή ότι «εμείς σας πουλάμε το υγροποιημένο αέριο και το μείγμα πετρελαίου που θα απαιτήσει η επένδυση, αλλά αυτός είναι ένας ρόλος. Αν θέλετε να μετέχουμε και στη μεταποίηση του 'εμπορεύματος' ή την κατασκευή του υποσταθμού της επεξεργασίας του, αυτός είναι ένας άλλος ρόλος».

«Με άλλα λόγια, ήταν συγκεχυμένη η αρχική μας πρόταση και αυτό δεν τους άρεσε. Αλλά πρέπει να σας πω ότι στο Κατάρ υπάρχει πολύ θετικό κλίμα για την Ελλάδα, το οποίο και πρέπει να αξιοποιήσουμε» αναφέρει ο κ. Πάγκαλος αφήνοντας αιχμές για το χειρισμό της υπόθεσης κατά το παρελθόν.

Όσον αφορά εξάλλου την πορεία της οικονομίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ξεκαθαρίζει πως αναδιάρθρωση του χρέους «ούτε έχουμε ζητήσει ούτε και έχουμε σκοπό να ζητήσουμε», εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι «μεταξύ του 2012 και του 2013 μπορούμε να φτάσουμε σε πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή να ρίξουμε το έλλειμμα κάτω του 3% προκειμένου να σταματήσουμε την αύξησή του χρέους». «Αυτό, βέβαια, δεν μας γλιτώνει από το πρόβλημα, γι’ αυτό πρέπει πλέον να δώσουμε όλη την προσοχή μας στην ανάπτυξη», τονίζει ο κ. Πάγκαλος.

energypress.gr