Η οικογένεια της νοσοκόμας Jacintha Saldanha, που βρέθηκε νεκρή την Παρασκευή στο κεντρικό Λονδίνο πιστεύουν ότι αυτοκτόνησε από την ντροπή της.

Η Saldanha εργαζόταν στην κλινική του νοσοκομείου King Edward VII και είχε πέσει «θύμα» τηλεφωνικής φάρσας από δύο Αυστραλούς δημοσιογράφους, που υποδύθηκαν τη Βασίλισσα Ελισάβετ και τον Πρίγκιπα Κάρολο προκειμένου να  ενημερωθούν τηλεφωνικώς για την κατάσταση της υγείας της Κέιτ Μίντλετον, η οποία νοσηλευόταν εκεί.

Ο αδελφός της, Naveen, μιλώντας στην Daily Mail είπε ότι η αδελφή του, καθολική στο θρήσκευμα, ήταν ένα «σωστός και δίκαιος άνθρωπος» και πιθανότατα δεν άντεξε τον διασυρμό του ονόματός της και την εμπλοκή του στην κακόγουστη φάρσα των δημοσιογράφων.

Η νοσοκόμα λέγεται ότι πέρασε το τηλεφώνημα των δημοσιογράφων στην πτέρυγα όπου νοσηλευόταν η Κέιτ και συνάδελφός της, τους έδωσε τις πληροφορίες που ήθελαν σχετικά με την κατάσταση της δούκισσας.

Η τηλεφωνική τους συνομιλία καταγράφηκε και το ηχητικό ντοκουμέντο μεταδώθηκε στον αέρα του σταθμού  2Day FM ενώ οι  Mel Graig και Michael Christian υπερηφανεύονταν για το «κατόρθωμά» τους.

Οι δύο Αυστραλοί δημοσιογράφοι, έπειτα από τη δημοσιότητα που έλαβε ο τρόπος με τον οποίο εργάστηκαν για να φτάσουν στην πολυπόθητη είδηση και το νέο του θανάτου της 46χρονης νοσοκόμας κρύβονται σε άγνωστη τοποθεσία.

Κανένας από την οικογένεια της Saldanha δεν μπορεί να εξηγήσει τον χαμό της και συγγενείς της ανέφεραν ότι η 14χρονη κόρη της, Lisha και ο 16χρονος γιος της Junal είναι «σοκαρισμένοι και απαρηγόρητοι».

Παρόλο που η νοσοκόμα δεν κατηγορήθηκε από κανέναν για το ατυχές περιστατικό με το τηλεφώνημα των Αυστραλών, όσοι την γνώριζαν καλά τόνισαν πως το πηρε πολύ βαριά και η εμπειρία ήταν τραυματική για την ίδια.

Οι δικοί της θέλουν να σταλεί η σορός της στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Ινδία και αναμένεται να οργανώσουν επιμνημόσυνη δέηση στη Μ. Βρετανία, την ερχόμενη εβδομάδα.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook